Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

"Επίσπευση της επένδυσης"


   Aπό ελληνικής πλευράς έγιναν τα αναγκαία βήματα για την προώθηση της επένδυσης στον Αστακό, τονίζει σε επιστολή του προς τον υπουργό Ενέργειας του Κατάρ ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπ. Κουβέλης και ζητεί αντίστοιχες πληροφορίες για την προετοιμασία της κυβέρνησης του Κατάρ και της Qatar Petroleum International, για την υλοποίηση του έργου, προτείνοντας παράλληλα τη συνάντηση των δύο μερών, προκειμένου να γίνουν τα επόμενα βήματα.

    Στην επιστολή, ο υφυπουργός Εξωτερικών, υπογραμμίζει επίσης την ιδιαίτερη χαρά του για το γεγονός ότι το Κατάρ καθίσταται στρατηγικός εταίρος της Ελλάδος, με την υπογραφή του Μνημονίου Στρατηγικής συνεργασίας στον τομέα των επενδύσεων μεταξύ των δύο κυβερνήσεων και παρουσία των πρωθυπουργών Γ. Παπανδρέου και Αλ Θάνι, καθώς και του Μνημονίου για τη δημιουργία του ενεργειακού κέντρου στον Αστακό, κινήσεις που εντάσσονται στην προσπάθεια «να προωθήσουμε μια δυναμική αναπτυξιακή διαδικασία μέσα από δραστηριότητες που θα προσδώσουν στην χώρα μας ένα σημαντικό περιφερειακό ρόλο σε ΝΑ Ευρώπη και Μεσόγειο».

    Τονίζει, δε, ότι για να μετουσιωθεί αυτή η συνεργασία σε «success story» «θα πρέπει και οι δύο πλευρές να ακολουθήσουν τα υπογραφέντα στα Μνημόνια Συνεργασίας, ακολουθώντας συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο για την υλοποίηση των συμπεφωνημένων υποχρεώσεων τους όπως αυτές διατυπώνονται στα Μνημόνια με στόχο την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων».

ΑΠΕ