Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ι. Μέτα: «Θα προστατεύσουμε την ελληνική μειονότητα»




AlbaniaΥπέρ της ελληνοαλβανικής συνεργασίας τάχθηκε σήμερα Δευτέρα, ο αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ιλίρ Μέτα, δηλώνοντας ότι: «Οι σχέσεις Αλβανίας και Ελλάδας είναι εξαιρετικές κι αυτή η εξαιρετική συνεργασία θα συνεχιστεί και στο μέλλον».
Η δήλωση αυτή έγινε σε απάντηση των όσων δήλωσε την Κυριακή ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σχετικά με τη πρόσφατη δολοφονία Έλληνα μειονοτικού, στη Χειμάρρα.

 
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου είχε δηλώσει ότι «οι εθνικισμοί έχουν πάντα, πάντα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, όχι μόνο μεταξύ των χωρών αλλά και ανάμεσα στους πολίτες».

Συνεχίζοντας ο κ. Μέτα τόνισε ότι: «η αλβανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στη χώρα, καθώς και άλλων μειονοτήτων, καθώς η Αλβανία ως ευρωπαϊκό κράτος, είναι κατά των διακρίσεων».

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα συναντηθεί, αύριο, Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, στη 1.30 μ.μ., με τον πρόεδρο της Ομόνοιας, Βασίλη Μπολάνο, και τον πρόεδρο του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), Βαγγέλη Ντούλε, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ata