Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Εκθεση ψηφιδωτού

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRL3lO3AhrQLE9_xqQijL47sSV7FhCzGF_Y_v4V9tLcl0BYvgY&t=1&usg=__yyVPyZfM9iHPps4MKArru9qF6lw=
    Εντυπωσιακές δημιουργίες, με την υπογραφή γνωστών καλλιτεχνών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα φιλοξενήσει το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου, στο πλαίσιο της 6ης έκθεσης ψηφιδωτού, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιούν μεθαύριο στις 20:30.

    Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου, θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και θα λειτουργεί καθημερινά 09.00-14.00 και 18.00 με 21.00.

    Το Εργαστήρι εκμάθησης Ψηφιδωτού του Δήμου Δίου αποτελεί, πλέον, πυρήνα ανάδειξης της τέχνης του ψηφιδωτού. Άρχισε να λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2005 και μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί περίπου τριακόσιοι μαθητές στην τεχνική του ψηφιδωτού, ζωντανεύοντας έτσι την πανάρχαια αυτή ελληνική τέχνη.

    Στην έκθεση θα φιλοξενηθούν, παράλληλα, έργα μαθητών, που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια διδασκαλίας της τέχνης του ψηφιδωτού, στο Δίον. Κατά τη φετινή χρονιά, οι μαθητές μέσω της ψηφιδογραφίας εξέφρασαν τη δημιουργικότητα και το ταλέντο τους με το δικό τους προσωπικό τρόπο. Τα χρώματα, οι ιδέες, τα υλικά, που χρησιμοποιήθηκαν, είναι μοναδικά, επισημαίνουν οι ιθύνοντες του Κέντρου, επισημαίνοντας πως κάθε έργο απαιτεί το δικό του χρόνο. Ο μέσος χρόνος κατασκευής ενός ψηφιδωτού έργου κυμαίνεται από μια εβδομάδα μέχρι ένα μήνα, ανάλογα με τη δυσκολία αλλά και τη διάθεση του δημιουργού. Οι μαθητές της σχολής του Δίου, μαζί με τη δασκάλα τους Αθανασία Καραγκούνη - Τασίκα, δημιούργησαν έργα, αντλώντας τη θεματολογία τους από την αρχαία και βυζαντινή εποχή.

ΑΠΕ