Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Ανάσα για χιλιάδες δανειολήπτες - Παγώνουν τα δίδακτρα των ιδιωτικών





ethnikitrapezaΔιευκολύνσεις σε δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους πελάτες της για την αποπληρωμή στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, καθώς και οφειλών από πιστωτικές κάρτες, ανακοινώνουν οι τράπεζες με την Εθνική Τράπεζα να κάνει την αρχή. 

Με τα νέα μέτρα η τράπεζα παρέχει την ευχέρεια μείωσης των μηνιαίων δόσεων αποπληρωμής χρεών των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων πελατών της, σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει κατά το δυνατόν την μείωση που έχει επέλθει στο διαθέσιμο εισόδημά τους.



Τη δημιουργία ειδικού προγράμματος στήριξης των μισθοδοτούμενων και συνταξιούχων πελατών της του Δημοσίου, ανακοίνωσε και η Millenium Bank, ενώ σε μεγάλες διευκολύνσεις προχωρά και η Τράπεζα Πειραιώς.

Εθνική Τράπεζα: Ευνοϊκές ρυθμίσεις από 31 Μαϊου ως 29 Οκτωβρίου

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην καταναλωτική πίστη, όπου τα «κόκκινα» δάνεια εκτιμώνται στο 14% επί του συνολικού τους χαρτοφυλακίου, ενώ ανάλογες τάσεις καταγράφονται και στις υπόλοιπες κατηγορίες χορηγήσεων.
Μέσα από τη ρύθμιση μπορεί να επιτευχθεί μείωση της μηνιαίας δόσης, η οποία στα στεγαστικά μπορεί να φθάσει ως και το 40% και στα καταναλωτικά και στις κάρτες ακόμη και το 70%.

Οι διευκολύνσεις θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 31 Μαΐου ως την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010.

Πρόγραμμα στήριξης από τη Millenium Bank

Τη δημιουργία ειδικού προγράμματος στήριξης των μισθοδοτούμενων και συνταξιούχων πελατών της του Δημοσίου, ανακοίνωσε και η Millenium Bank.
Πιο συγκεκριμένα:
Για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια προβλέπεται επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου

Πληρωμή μόνο τόκων για διάστημα έως 3 έτη, δυνατότητα μη πληρωμής 2 δόσεων ανά έτος και για διάστημα έως 3 έτη, σταθερή δόση με κυμαινόμενη διάρκεια του δανείου.

Για πιστωτικές κάρτες: Υπάρχει δυνατότητα αποπληρωμής με καταναλωτικό δάνειο, καθώς και μετατροπής της ολικής εξόφλησης σε ελάχιστη καταβολή.

Διευκολύνσεις από την Πειραιώς


Η Τράπεζα Πειραιώς έχει θέσει σε εφαρμογή από 12 Μαΐου 2010 μια σειρά μέτρων διευκόλυνσης για τους πελάτες της που είναι κάτοχοι προϊόντων της Στεγαστικής και Καταναλωτικής Πίστης.
Για τους δημοσίους υπαλλήλους πελάτες της που θα αντιμετωπίσουν δυσκολία στην αποπληρωμή των δανείων τους, παρέχεται η δυνατότητα να μειώσουν σημαντικά τη μηνιαία δόση τους, επιλέγοντας ένα από τα παρακάτω προγράμματα:

Στεγαστικά δάνεια: Μείωση της μηνιαίας δόσης του δανείου τους στο μισό για διάστημα έως και 3 χρόνια, με αντίστοιχη επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου. Πληρωμή μόνο τόκων για χρονικό διάστημα μέχρι και 5 χρόνια με αντίστοιχη επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου. Με το μέτρο αυτό επιτυγχάνεται μείωση της μηνιαίας καταβολής έως και 65%.

Καταναλωτικά δάνεια: Συγκέντρωση όλων των οφειλών από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς, σε ένα νέο δάνειο με προσημείωση ακινήτου και διάρκεια έως 20 χρόνια ή χωρίς εξασφάλιση και διάρκεια έως 15 χρόνια.
Ειδικά για τους πελάτες της που βιώνουν σοβαρότατες δυσκολίες λόγω απώλειας της εργασίας τους, παρέχει τη δυνατότητα απαλλαγής τους από την καταβολή δόσεων μέχρι και για 6 μήνες. Αθήνα, 21 Μαΐου 2010.

Παγώνουν τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων

Στο μεταξύ, με απόφαση της υπουργού Οικονομίας, Λούκας Κατσέλη, παγώνουν τα δίδακτρα στα ιδιωτικά σχολεία το νέο σχολικό έτος.
Η μόνη αύξηση που επιτρέπεται είναι στα κόμιστρα μεταφοράς που μπορούν να αυξηθούν έως 40 ευρώ ανά μαθητή ετησίως.

Πηγή: ΝΕΤ 105,8