Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΗΠΑ: Παραίτηση του επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών





dennis_blair_pliroforiwnΤην παραίτησή του υπέβαλε την Πέμπτη ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ Ντένις Μπλερ, εν μέσω έντονης κριτικής για ελλιπή μέτρα πρόληψης τρομοκρατικών ενεργειών. 

Μετά από πολλές εβδομάδες συζητήσεων για τον αν θα έπρεπε να ζητηθεί από τον Μπλερ να αποχωρήσει, ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε μαζί του την Πέμπτη. 


Ο ναύαρχος προσφέρθηκε να παραιτηθεί και ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε δεκτή την παραίτηση, ανέφερε το ABC. Ο Ντένις Μπλερ θα παραμείνει στη θέση του μέχρι τις 28 Μαΐου.

Σε δυσχερή θέση

"Με μεγάλη μου λύπη ενημέρωσα σήμερα τον πρόεδρο (των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα) ότι θα παραιτηθώ από διευθυντής της εθνική υπηρεσία πληροφοριών" αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Μπλερ.
Ο Μπλερ βρισκόταν σε δυσχερή θέση μετά τις δύο αποτυχημένες τρομοκρατικές ενέργειες των τελευταίων μηνών, την πρώτη τον Δεκέμβριο όταν ένας άνδρας επιχείρησε να ανατινάξει ένα αεροσκάφος που κατευθυνόταν στο Ντιτρόιτ και τη δεύτερη στις αρχές του μήνα, όταν εντοπίστηκε ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά στην Τάιμς Σκουέαρ της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για τον πρώτο υψηλόβαθμο αξιωματούχο της κυβέρνησης Ομπάμα που παραιτείται από τη θέση του.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ