Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Κόντρα στη Βουλή για το μηχανισμό στήριξης





papandreou_vouli55"Θέλουμε να κάνουμε την κρίση μια πραγματική ευκαιρία" δήλωσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, απαντώντας την Παρασκευή σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την επιδείνωση των κοινωνικών δεικτών. 

Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για διπλό στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί το επόμενο διάστημα στην ανάπτυξη της οικονομίας αλλά και του βιώσιμου κοινωνικού κράτους. 




"Η επιλογή ήταν ανάμεσα στην κατάρρευση και τη σωτηρία, και επιλέξαμε τη σωτηρία" υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση κατόρθωσε να βγάλει από το δρόμο της χρεοκοπίας τη χώρα και εγγυάται πλέον την πορεία της ανάπτυξης. Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση για να εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα που έλαβε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Γ. Παπανδρέου: "Γλιτώσαμε τη χώρα από τη χρεοκοπία"

Στοίχημα της κυβέρνησης στο επόμενο στάδιο -μετά τα μέτρα για την οικονομία- είναι ένα βιώσιμο, ικανό και δίκαιο κράτος πρόνοιας που θα παρέχει προστασία και στήριξη στους αδύναμους, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός.
Ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε ότι απαιτείται και ανάπτυξη, και σε αυτόν τον τομέα η κυβέρνηση έχει αναδυθεί σε μία εργώδη προσπάθεια για προσέλκυση παραγωγικών κι όχι παρασιτικών επενδύσεων στη χώρα.

Αλ. Τσίπρας: "Δεν αντέχει τα μέτρα ο λαός"

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για καταστροφικές και εγκληματικές επιλογές που θα πάνε τον τόπο πίσω στη δεκαετία του '50 και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει κανένα σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης που έρχεται.
Ζήτησε να ανακληθούν όλα τα μέτρα όπως και το Ασφαλιστικό, και να υπάρξει νέα διαπραγμάτευση, λέγοντας ότι αυτά τα μέτρα δεν τα αντέχει ο λαός.

Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι θα έπρεπε αντί να προφητεύει ότι όλα είναι μαύρα, να συμβάλει στην προσπάθεια της κυβέρνησης και να δείχνει τις καλές του προθέσεις και όχι μόνο τις αντιπολιτευτικές.

Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8