Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Γραφείο του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην πόλη της Κέρκυρας


altΝέο γραφείο στην πόλη της Κέρκυρας θα λειτουργήσει το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημέρωσε τον Νομάρχη Στ. Πουλημένο ο πρόεδρος του οργανισμού Κ. Γιαννόπουλος, σε χθεσινή τους συνάντηση.

Το Νομάρχη Κέρκυρας Στέφανο Πουλημένο επισκέφθηκε χθες ο Πρόεδρος του εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η δραστηριότητα που αναπτύσσει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πανελλαδικά αλλά και στην Κέρκυρα και ειδικότερα οι προσπάθειες ανάπτυξης των υπηρεσιών στο νησί μας ώστε να διευρυνθεί το έργο το οποίο παρέχει στις ιδιαίτερα ευαίσθητες ομάδες παιδιών που έχουν την ανάγκη της οικογενειακής και κοινωνικής φροντίδας την οποία έχουν στερηθεί.


Ο Νομάρχης ευχαρίστησε τον κ. Γιαννόπουλο για την ενημέρωση και εξήρε το έργο το οποίο επιτελεί και στην Κέρκυρα «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Εξέφρασε επίσης την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι στα σχέδια του εθελοντικού Οργανισμού συμπεριλαμβάνεται η ανάπτυξη αυτής της δραστηριότητας και στην πόλη της Κέρκυρας και στην ύπαιθρο, με δράσεις οι οποίες θα είναι πρωτοπόρες για την Κέρκυρα, δράσεις οι οποίες χρειάζονται την στήριξη όλων των κερκυραίων και των τοπικών αρχών, στήριξη την οποία ανέκαθεν από παρουσίας του είχε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Κέρκυρα. Δήλωσε μάλιστα ότι στην προσπάθεια αυτή θα βρει αμέριστο συμπαραστάτη τη Νομαρχία.

Κ. Γιαννόπουλος: Στηρίζουμε χρόνια τα παιδιά της Κέρκυρας
Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο Κώστας Γιαννόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα υποδοχής από τον κ. Νομάρχη αισθανθήκαμε ότι ήρθε η στιγμή να μιλήσουμε για τις προσπάθειες που κάνουμε στην Κέρκυρα και στην ευρύτερη περιοχή της . Ήρθε η στιγμή να τις μοιραστούμε.

Ενδεχομένως οι περισσότεροι ίσως δεν γνωρίζουν ότι στην Κέρκυρα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τα τελευταία χρόνια στηρίζει πολλά παιδιά από την Κέρκυρα με προβλήματα υγείας, παιδιά με προβλήματα επιβίωσης, χωρίς οικογένειες, στηρίζει παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο. Η Αστυνομία αλλά και η Εισαγγελία μας καλεί πάντοτε όταν συμβαίνει οτιδήποτε. Αυτό ίσως είναι κάτι το οποίο δεν είναι γνωστό και δεν γίνεται γνωστό σκοπίμως, καθώς δεν είναι δυνατόν να ανακοινώνεται η κάθε ξεχωριστή περίπτωση.

Το έργο λοιπόν το οποίο επιτελούμε, είχαμε σήμερα την ευκαιρία να το γνωστοποιήσουμε για μια ακόμη φορά και να εκφράσουμε επίσης την περηφάνια που αισθανόμαστε μερικές φορές όταν κάποιοι συνάνθρωποί μας βρίσκουν θαλπωρή και ζεστασιά από τους εθελοντές και τους εργαζόμενους στο «Χαμόγελο του Παιδιού.»

Επέκταση των δράσεων του "Χαμόγελου"
Σχετικά με τις δράσεις του Οργανισμού στην Κέρκυρα, ο Κ. Γιαννόπουλος έκανε γνωστό ότι εκτός του χώρου που υπάρχει στους Μαγουλάδες, θα λειτουργήσει και γραφείο στην πόλη της Κέρκυρας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ανθρώπων που έχουν ανάγκη ψυχολογικής και όχι μόνο στήριξης.

Επίσης έκανε γνωστό ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την λειτουργία χώρου άμεσης κοινωνικής επέμβασης στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, στον οποίο θα φιλοξενούνται παιδιά που κινδυνεύουν.

Ακόμη, ο κ. Γιαννόπουλος ανακοίνωσε ότι εντός του καλοκαιριού θα έρθει στην Κέρκυρα και το κινητό πολυιατρείο του Οργανισμού όπου οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τα παιδιά τους για προληπτικό έλεγχο.

Τέλος, ευχαρίστησε θερμά όλους όσους βοηθούν το έργο το οποίο επιτελεί το «Χαμόγελο του Παιδιού» ζητώντας η συμπαράσταση αυτή να συνεχιστεί και να διευρυνθεί, μεταφέροντας προς κάθε κατεύθυνση και το εξής μήνυμα: «Τώρα που τα οικονομικά δεν ευημερούν ας επενδύσουμε στον άνθρωπο».