Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ρύθμιση για τις Natura

   Σε νέα αλλαγή, στη βάση των προτάσεων που έκαναν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προχώρησε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη στο επίμαχο άρθρο 9 του νομοσχεδίου για την βιοποικιλότητα, που αφορά τους περιοριστικούς όρους οικοδόμησης σε περιοχές "Νατούρα".

    Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, όλα τα οικόπεδα έκτασης τουλάχιστον 4 στρεμμάτων που υφίστανται μέχρι τη δημοσίευση του νόμου, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα σύμφωνα με τις οικίες πολεοδομικές διατάξεις.

    Επίσης προβλέπεται ότι άρτια και οικοδομήσιμα είναι τα οικόπεδα 10 στρεμμάτων που έχουν πρόσοψη σε κοινόχρηστους δρόμους τα 25 μέτρα και τα 45 μέτρα πρόσοψη στους υπόλοιπους εθνικούς ή επαρχιακούς, δημοτικούς ή άλλους δρόμους.

    Στο μεταξύ, με τροποποίηση που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης για τους ημιυπαίθριους χώρους, προβλέπεται παράταση υποβολής αιτήσεων μέχρι 30 Ιουνίου 2011, ενώ γα τις αιτήσεις που θα κατατεθούν από 1/3/ έως 30/6 η καταβολή της πρώτης δόσης του ειδικού προστίμου παρατείνεται για 4 μήνες δηλαδή μέχρι 30 Οκτωβρίου 2011.

ΑΠΕ