Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Για μία φωτογραφία δίπλα στον Υπουργό

Ξέσπασαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κέρκυρας κατά όσων αντιλαμβάνονται την πολιτική και την δημόσια υγεία ως ευκαιρία ικανοποίησης προσωπικών ματαιοδοξιών. 
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
 
«Η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στο νησί μας καθώς και το αποτέλεσμα της, μας κάνει όλους να αντιληφθούμε που πάμε.
Το γεγονός ότι ο Υπουργός γνωρίζοντας τον αντίκτυπο που θα είχε ο επιβαλλόμενος Αγιασμός συνειδητά ο ίδιος δεν παραβρέθηκε.
Σοφά λοιπόν επισκέφτηκε ένα απομακρυσμένο Κέντρο Υγείας για να έχει πλήρη εικόνα για τις απαρχαιωμένες και εγκαταλελειμμένες πρωτοβάθμιες δομές υγείας.
Όλοι όσοι αυτά τα χρόνια διαχειρίστηκαν την πολιτική και οικονομική κατάσταση του νησιού μας έβαλαν τα καλά τους και έτρεξαν στην τελετή όπως την αποκάλεσαν για μία φωτογραφία δίπλα στον Υπουργό.
Αυτοί που με δική μας εντολή δηλαδή όλων των Κερκυραίων πολιτών για να διεκδικήσουν και να βρουν λύσεις στα προβλήματά μας όλα αυτά τα χρόνια αρέσκονται σε εγκαίνια, φιέστες, τελετές αγιασμών αγνοώντας τους ίδιους τους πολίτες και τα προβλήματα του νησιού.
Και όλα αυτά για μία τηλεοπτική εικόνα για το θεαθήναι, για μία φωτογραφία. Λόγω της ανεπάρκειάς τους αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους.
Στην άμυνά τους για να προστατευτούν, κατηγορούν εργαζόμενους οι οποίοι αγωνίζονται ότι δήθεν εξυπηρετούν συμφέροντα.
Όλα αυτά όμως μας κάνουν πιο δυνατούς και μαχητικούς για να αγωνιστούμε για το αυτονόητο κοινωνικό αγαθό της υγείας.
Ως εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαμε την υποχρέωση να συναντηθούμε, να προβάλουμε και διεκδικήσουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο και τα Κ.Υ.
Μέσω τηλεφωνημάτων που κάναμε με τη γραμματεία του υπουργού και παρέμβασης του προέδρου της ομοσπονδίας μας (ΠΟΕΔΗΝ) και παρόλο που είχαμε στείλει εγκαίρως επιστολή για να ορίσουμε ώρα συνάντησης, η απάντηση που πήραμε τελευταία στιγμή πριν την σύσκεψη που έκανε στο Ψυχιατρείο ήταν θα μας δει μετά τον Αγιασμό.
Με μεγάλη υπομονή περιμέναμε τον αρμόδιο υπουργό να έρθει για να συναντηθούμε.
Ζητήσαμε το αυτονόητο η συνάντηση και η συζήτηση να γίνει στο χώρο μας χωρίς την παρουσία άλλων παρά μόνο το Σωματείο και οι εκπρόσωποι των ιατρών.
Καθώς και συνάντηση του Υπουργού με τους φορείς του Νοσοκομείου στο Αμφιθέατρο για να έχει μια πλήρη εικόνα για την λειτουργία του Νοσοκομείου η οποία και απερρίφθη.
Θεωρήσαμε ότι για να διαφυλάξουμε τον αγώνα μας, την αξιοπρέπεια μας αλλά και όλων των εργαζομένων έπρεπε μετά από τρεις ώρες αναμονής αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε από την αναφερόμενη σύσκεψη!!! Πράγμα και το οποίο πράξαμε.
Αποχωρήσαμε από το χώρο του Νοσοκομείου στις 5.20 μ.μ ενώ γνωρίζαμε ότι υπήρχε προγραμματισμένη σύσκεψη στις 6 μ.μ στην πόλη.
Ακόμη θα θέλαμε να ενημερώσουμε κάποιους που με διάφορες ανακοινώσεις απαξιούν επαγγέλματα, θεσμούς και χαρακτηρίζουν ότι στο Νοσοκομείο έγινε μνημόσυνο, τους λέμε λοιπόν ότι οι εργαζόμενοι και οι χρήστες υγείας είναι ζωντανοί οργανισμοί και όχι νεκροί και υπάρχουν και αγωνίζονται προς απογοήτευση κάποιων.
Όλες αυτές τους οι ενέργειες γίνονται απλώς και μόνο για τοπική κατανάλωση.
Συνεχίζουν να μιλάνε χωρίς κανένα αναπτυξιακό σχεδιασμό και προοπτική για το παρόν και το μέλλον του νησιού μας χωρίς να προλάβουν κανένα τρένο ανάπτυξης.
Μέσα σε όλα αυτά ο πολίτης παραμένει ανήμπορος να αντιδράσει, λες και τα προβλήματα στο χώρο της υγείας είναι ξένα και μακριά από αυτόν, ενώ ταυτόχρονα επιβαρύνεται οικονομικά καταφεύγοντας σε ιδιώτες και άλλα Νοσοκομεία της χώρας μας ως μετανάστες υγείας»