Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Λαίμαργία κερδών του Γερμανικού κράτους καταγγέλουν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ

98% συμμετοχή είχε η απεργία που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι σε COSMOTE και ΟΤΕ στις 4/03/2011 σε όλη την Ελλάδα. 
Αποφασισμένοι δηλώνουν οι εργαζόμενοι να υπερασπιστούν εργασιακά και εθνικά συμφέροντα. 

http://www.sofokleous10.gr/portal2/images/stories/ote_ana2008.jpg
 Σε ότι αφορά στην Κέρκυρα, το 100% έφτασε το ποσοστό των απεργών, οι οποίοι διένειμαν κείμενο διαμαρτυρίας στους Κερκυραίους πολίτες. 

Το κείμενο έχει ως εξής:


"Συμπολίτισσες, συμπολίτες,

Η Διοίκηση του ΟΤΕ αποφάσισε να πάρει σκληρά και αυθαίρετα μέτρα και την ίδια ώρα προσπαθεί  να μας φέρει σε αντιπαράθεση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της χώρας, με την ελληνική κοινωνία, στη λογική «διαίρει και βασίλευε».
Ταυτόχρονα σε αγαστή συνεργασία με τη Deutse Telecom προσπαθεί να προωθήσει τα  αδηφάγα συμφέροντα του Γερμανικού κράτους (ιδιοκτήτης της D. T., άρα και του ΟΤΕ) και μέσα από την επιχειρούμενη αφαίρεση δικαιωμάτων, να παραδώσει φτηνούς εργαζόμενους και να δημιουργήσει νέους έλληνες ανέργους, με μοναδικό σκοπό τα ακόμη μεγαλύτερα κέρδη.
Η Διοίκηση του ΟΤΕ Εκμεταλλευόμενη το περιβάλλον του «μνημονίου» και της Τρόικας επιλέγει περικοπές μισθών και συντάξεων, απολύσεις και καταργήσεις εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων κ.ο.κ., προβάλλοντας τα ως μοναδική λύση για να …σταματήσει η πτώση των εσόδων!!!.  Και τούτο το επιδιώκει με δημιουργική λογιστική, δημιουργώντας έντεχνα κλίμα ανασφάλειας, παραπληροφορώντας τους πολίτες για τα πραγματικά οικονομικά του ΟΤΕ και της COSMOTE.
Με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης θέλουν να μετατρέψουν τους μισθούς, σε μισθούς πείνας, να καταργήσουν όσα περισσότερα δικαιώματα μπορούν, να αφαιρέσουν κατακτήσεις του ελληνικού λαού, έστω και αν γνωρίζουν ότι τα πραγματικά προβλήματα είναι η λαιμαργία της εταιρίας D.T. του Γερμανικού κράτους για όλο και μεγαλύτερα κέρδη, η ασυδοσία των διοικούντων και η διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Του χρήματος των ελλήνων φορολογουμένων!!
Στις χρυσές εποχές του ΟΤΕ, τα τεράστια κέρδη έγιναν καπνός σε μίζες (προγραμματικές SIEMENS-INTRACOM, τεχνική υποστήριξη), υπερτιμολογήσεις σε εξαγορές (ΓΕΡΜΑΝΟΣ και θυγατρικές) και στήριξαν με τις ευλογίες των κυβερνήσεων αεριτζήδες στον κλάδο, εταιρείες φαντάσματα στο όνομα της απελευθέρωσης των τηλεπικοινωνιών.
Την ίδια περίοδο περαστικά στελέχη αλλά και επίορκοι, πλούτισαν και συνεχίζουν να πλουτίζουν με προαίρεση μετοχών, μπόνους και ασύλληπτους μισθούς και προνόμια.

Την ίδια ώρα, παραμένουν αθώοι όσοι:
  • Ενεπλάκησαν στα σκάνδαλα SIEMENS, INTRACOM, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ζημιώνοντας των ΟΤΕ.
  • Όσοι ξεπούλησαν την δημόσια περιουσία (ΟΤΕ) για ένα κομμάτι ψωμί, παραχωρώντας στο Γερμανικό κράτος ακίνητη περιουσία τεράστιας εμπορικής και εθνικής σημασίας, σε όλη τη χώρα, σε κάθε νησί και βουνό, από τη Θράκη, τον Εύρο, το Καστελόριζο, τη Γαύδο τα Διαπόντια, τον Παντοκράτορα. Αυτή η περιουσία, αυτή η ελληνική ΓΗ, παραχωρήθηκε στο Γερμανικό κράτος.

ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ:
·         ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ
·         Δεν ευθυνόμαστε εμείς για τις «αδυναμίες» του ΟΤΕ

Άλλοι φροντίζουν για τα έσοδα της επιχείρησης, αλλά και τις φτηνές και ποιοτικές υπηρεσίες, και αντί να αγωνιστούν απέναντι στις αποφάσεις της ΕΕΤΤ (με λογικές «καρτέλ») δεν επιτρέπει στον ΟΤΕ να ρίξει τις τιμές, με σκοπό να διασφαλίσει τα κέρδη άλλων ιδιωτικών εταιρειών τηλεπικοινωνιών-Παρόχων, με την ένοχη σιωπή-ανοχή των Κυβερνήσεων.

Σήμερα, θέλουν να παρουσιάσουν τον ΟΤΕ ως ζημιογόνο, ώστε:
·         Nα ρίξουν και άλλο την αξία των μετοχών του για να αγοράσει η D.T. και το υπόλοιπο μικρό ποσοστό που ακόμη κατέχει το Ελληνικό κράτος, σε εξευτελιστική τιμή
·         Να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι με το μισθό τους
·         Να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη τους
·         Να πάρουν τα χρήματα από τις τσέπες των ελλήνων εργαζομένων, από την Ελληνική οικογένεια και να τα δώσουν ως κέρδη στη Γερμανική οικονομία, μέσω της D.T.

Αντί όλων αυτών, το μόνο πρόβλημα παραμένουν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ

Η D.T. μέσω της διοίκησης του ΟΤΕ με προκλητική παραπληροφόρηση του ελληνικού λαού, επιδιώκει να αφαιρέσει δικαιώματα των εργαζομένων όπως:

  • Ωρίμανση: H στόχευση της ωρίμανσης και μάλιστα με τον τρόπο που έντεχνα την αναφέρουν ως ΑΤΑ (!!! καταργήθηκε το 1991), είναι ζήτημα που ούτε η Τρόικα δεν έχει ζητήσει ακόμη, αλλά το θέλουν ώστε να αποτελέσει τον προπομπό και για όλους τους εργαζόμενους της χώρας.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι αποτελεί την μόνη αμοιβή που λαμβάνει ο κάθε εργαζόμενος ως ανταμοιβή της προστιθέμενης αξίας του μέσα σε μία Επιχείρηση, σε οποιαδήποτε Επιχείρηση και δεν πρέπει να τη διαπραγματεύεται κανείς.
  • Υπερεργασία – Υπερωρία – Υπερωρία οδήγησης: Είναι η νόμιμη αλλά πρόσκαιρη αμοιβή των εργαζομένων ώστε με τη λήξη του ωραρίου να μην σταματάνε στη μέση τη δουλεία τους, λέγοντας στους συνδρομητές «τώρα σχόλασα». Είναι η αμοιβή  ώστε να «βγει η δουλεία» καλύπτοντας τις κενές θέσεις εργασίας. Σε ότι αφορά δε στην Υπερωρία Οδήγησης (που τόσο επικριτικά αναφέρεται) η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι δόθηκε και δίδεται μόνο στους τεχνίτες οδηγούς οι οποίοι εργάζονται υποχρεωτικά, πριν και μετά το τέλος του νόμιμου ωραρίου και δεν αποτελεί επίδομα αλλά αμοιβή εργασίας!!

Με τα παραπάνω, προσπαθούν να πείσουν ότι θα έχουν όφελος 10-12 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, όταν τα διαφημιστικά πακέτα, οι εργολαβίες, τα μπόνους, οι θέσεις ευθύνης, οι εταιρείες συμβούλων, τα ασφαλιστήρια διοικούντων, δεκάδες συμβούλια θυγατρικών, είναι πάνω από 100 εκ. ευρώ. Όταν η ετήσια αμοιβή του Προέδρου και Διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ κ. Τσαμάζ πλησιάζει τις 500.000 ευρώ το χρόνο!!!
Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ μέσα από τους νόμιμους εκπροσώπους τους, κατέθεσαν τις προτάσεις τους για όλα τα ζητήματα που βρίσκονται κάτω από διμερή συμφωνία, δηλώνοντας ότι «το ζήτημα της ωρίμανσης δεν είναι διαπραγματεύσιμο για κανένα εργαζόμενο στη χώρα». Προτάσεις που θα οδηγούσαν σε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, σε εργασιακή ειρήνη στην Επιχείρηση και προτάσεις που από κοινού θα οδηγούσαν τον ΟΤΕ στην αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων ανταγωνισμού αντιμετωπίζει.
Όμως, η διοίκηση με προκλητική, πεισματική και αυθαίρετη στάση, παραπληροφορώνταςελλήνων εργαζομένων του ΟΤΕ, κυρίως όμως εις βάρος των ελλήνων καταναλωτών μέσα από το κόστος παροχής υπηρεσιών, αλλά και των εθνικών μας συμφερόντων, τόσο σε ότι αφορά στην ασφάλεια των ελληνικών τηλεπικοινωνιών που πλέον ελέγχονται από το Γερμανικό κράτος, αλλά και σε ότι αφορά στην «αξιοποίηση» της τεράστιας ακίνητης περιουσίας που αποκτήθηκε από τον ιδρώτα των ελλήνων, πουλήθηκε στους Γερμανούς και ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να μεταπωληθεί σε κάθε άλλη εταιρεία ή χώρα (π.χ. ο Παντοκράτορας στους Ιταλούς…, το Καστελόριζο ή η Θράκη στους Τούρκους κ.ο.κ.)

Συμπολίτισσες, συμπολίτες,

Όλοι οι εργαζόμενοι ΜΑΖΙ, όλοι οι έλληνες πολίτες ΕΝΩΜΕΝΟΙ, οφείλουμε να χτίσουμε αρραγές μέτωπο, ώστε να διαφυλάξουμε τις κατακτήσεις μας, τα δικαιώματα μας, το βιοτικό επίπεδο των οικογενειών μας.
  • Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να μας διχάσουν
  • Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν το ξεπούλημα
  • Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να μας αφαιρέσουν ότι μας έχει απομείνει από εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα, μόνο και μόνο για να μεταφέρουν ακόμη μεγαλύτερα κέρδη σε εταιρείες και συμφέροντα, έξω από την Ελλάδα
  • Οφείλουμε να αγωνιστούμε, όλοι μαζί, ενωμένοι, για ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο, για εμάς και τις οικογένειες μας
  • Οφείλουμε να αγωνιστούμε για το μέλλον των παιδιών μας
  • Οφείλουμε να προασπίσουμε την αξιοπρέπεια της χώρας μας και την προστασία των εθνικών μας συμφερόντων
  • Οφείλουμε να αντισταθούμε στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα, ΤΩΡΑ.

ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ"