Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Ωραία η Τσικνοπέμπτη στην Κέρκυρα κ. Λοβέρδε;

Κείμενο: ΕΛΕΝΑ ΓΙΣΔΑΚΗ     
http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/00ed13643683f295194e27b40290a139_L.jpg?1296755259?1296755259?1296755259
Αφού φοβούνται να αντιμετωπίσουν τον κόσμο, γιατί έρχονται; Στους κρατούντες αναφέρομαι που, τελευταία, έφτασαν στο σημείο να επισκέπτονται μεν την Κέρκυρα (ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία) αλλά σχεδόν να κρύβονται. Είναι κι εκείνα τα γιαούρτια που έπεσαν σε πολιτικούς στην Αθήνα, το ξύλο που έφαγαν άλλοι, αλλά και το γιούχα εν ώρα ιδιωτικών γευμάτων, που τους έχει γίνει εφιάλτης.
Την αρχή έκανε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, για να γίνω πιο συγκεκριμένη. Ήρθε, του είπαν ότι δεν είναι και το πλέον φρόνιμο να περιδιαβεί το Λιστόν, και έτρεξαν να τον κρύψουν σχεδόν στα χωριά του Δήμου Αχιλλείων, όπου είδε και δοκίμασε ντόπια προϊόντα!! Η δε ομιλία του - ούτε λόγος για Δημοτικό Θέατρο ή Ορφέα (περασμένα μεγαλεία...) – έγινε στον ελεγχόμενο χώρο του 

Corfu Palace.
Ο Λοβέρδος, εν μέσω σημαντικότατων προβλημάτων στον τομέα της υγείας, έρχεται στην Κέρκυρα, κάνει επίσκεψη στο Ψυχιατρείο και αιφνιδίως μεταβαίνει στην Λευκίμμη – γιατί, λέει το Κέντρο Υγείας εκεί έχει μεγάλα προβλήματα. Κάποιοι φαίνεται είπαν στον υπουργό ότι τα προβλήματα στο ΙΚΑ και το Νοσοκομείο έχουν λυθεί, οπότε ας λύσουμε και τα υπόλοιπα.
Η Άντζελα έμεινε μόνη (ή έστω με τον Γρηγορόπουλο) να κάνουν τον αγιασμό του Νοσοκομείου και αφού ξεπεράστηκε η αρχική αμηχανία της, σχεδόν ωριαίας, αναμονής, κανείς δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει τι είδους πρόγραμμα ήταν αυτό που ακολούθησε ο υπουργός υγείας.
«Δεν θέλησα να επισκεφθώ τους νοσηλευόμενους συνοδεία κάμερας, δεν είμαι εγώ τέτοιου είδους πολιτικός», η εξήγηση Λοβέρδου για την απουσία του από την τελετή αγιασμού (η τρίτη του είδους, παρεμπιπτόντως, που πραγματοποιείται). Μόνο που δεν του είπε κανείς να επισκεφθεί τους Κερκυραίους άρρωστους (έχουμε τους συγγενείς και φίλους μας, δεν τον χρειαζόμαστε), ούτε του ζήτησε κανείς να μας πει λόγια παρηγοριάς. Ζητάμε ή καλύτερα απαιτούμε από τον υπουργό υγείας, όταν βρίσκεται σε ταξίδι που πληρώνεται από τα χρήματα του ελληνικού λαού, να έχει λόγο και κυρίως αποτελέσματα το ταξίδι του αυτό.
Ποιος ο λόγος παρουσίας του Λοβέρδου στην Κέρκυρα; Τι μας είπε; Σε τι δεσμεύτηκε; Τι μας έφερε; Τι σημαίνει εντέλει ότι ήρθε για να δει την κατάσταση που επικρατεί; Δεν την γνώριζε; Δεν ξέρει για τις ουρές στο ΙΚΑ, για την απουσία γιατρών, για την εγκληματική ανεπάρκεια υλικών από το Νοσοκομείο, για την έλλειψη προσωπικού;
Και τέλος, σε πείσμα της δήλωσής του για το σοσιαλιστικό της ιδεολογίας του, αρνήθηκε να δει και να συζητήσει με τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο. Αντιθέτως κάλεσε την πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων στα γραφεία της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ (!!) γιατί έπρεπε να ασκήσει και τα κομματικά του καθήκοντα, πρωτίστως...
Και ως κερασάκι στην τούρτα η συνέντευξη τύπου που, μας έκανε τη τιμή να παραχωρήσει ο υπουργός, πραγματοποιήθηκε στις 7 το απόγευμα, κι έγινε γνωστή μέσω ...σπασμένου τηλεφώνου, πολύ αργά. Και δεν πρόσθεσε και τίποτα καινούργιο σε ότι γνωρίζαμε.
Και μετά αναρωτιούνται γιατί ο κόσμος τους πετάει γιαούρτια...


corfupress