Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Καντάφι: «Οι αποθήκες των όπλων θα ανοίξουν

Eμφάνιση Καντάφι στην Πράσινη Πλατεία

Ο Μουαμάρ Καντάφι, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Λιβύης, εμφανίστηκε στην Πράσινη Πλατεία της Τρίπολης για να μιλήσει σε συγκεντρωμένους υποστηρικτές του.
Σε μια προσπάθεια επίδειξης δύναμης, ο Μουάμαρ Καντάφι προσπάθησε να φανεί δυνατός, έτοιμος και αποφασισμένος μπροστά στους υποστηρικτές του:  "Θα πεθάνουμε εδώ, στο έδαφος της Λιβύης. Θα σταματήσουμε τις ξένες απόπειρες όπως κάναμε και με τον ιταλικό ιμπεριαλισμό", είπε, τονίζοντας πως η ζωή χωρίς το "πράσινο λάβαρο" είναι "άχρηστη". Ο Καντάφι, χαιρέτησε τη λιβυκή σημαία προσπαθώντας έτσι να περάσει το μήνυμά του στους διαδηλωτές που κατέβασαν την σημαία και την αντικατέστησαν με εκείνη που χρησιμοποιούνταν πριν από την επανάσταση του 1969.

"Αήττητη νεολαία", χαρακτήρισε ο Καντάφι τους υποστηρικτές του και προειδοποίησε: "Αν χρειαστεί θα ανοίξουμε τις αποθήκες όπλων και θα εξοπλίσουμε το λαό.  Ετοιμαστείτε να πολεμήσετε για τη Λιβύη, ετοιμαστείτε να πολεμήσετε για την αξιοπρέπεια, ετοιμαστείτε να πολεμήσετε για το πετρέλαιο", έλεγε καταλήγοντας πως "μπορούμε να θριαμβεύσουμε και να νικήσουμε τους εχθρούς μας. "
Ο Καντάφι κατά την ομιλία του, έστειλε φιλιά στους υποστηρικτές του και με υψωμένη τη γροθιά του φώναζε : "Είμαστε έθνος αξιοπρέπειας και ακεραιότητας".  "Χορέψτε, τραγουδήστε και προετοιμαστείτε. Ο Μουάμαρ Καντάφι είναι ανάμεσά σας. Στέκω δίπλα στο λαό και θα πολεμήσουμε και θα τους σκοτώσουμε αν θέλουν. Δείτε τη δύναμη του λαού. Αυτή είναι η δύναμη του λαού που δεν μπορεί να ηττηθεί", έλεγε ξανά και ξανά καλώντας μάλιστα τους οπαδούς του "να χορέψουν, τα τραγουδήσουν και να γιορτάσουν στις πλατείες όλη τη νύχτα".

Οπως μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, αυτή τη στιγμή, ο δρόμος που οδηγεί από το κέντρο της πρωτεύουσας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μιτίγκα είναι γεμάτος με αστυνομικούς και στρατιώτες που ελέγχουν όλα τα οχήματα επιχειρούν να περάσουν από εκεί.  "Ο δρόμος και όλες οι διασταυρώσεις είναι γεμάτες με στρατιώτες και αστυνομικούς που κρατούν καλάσνικοφ. Ζητούν από τους οδηγούς να ανοίγουν τα αυτοκίνητα και ελέγχουν τι υπάρχει μέσα." είπε χαρακτηριστικά ο αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο Ρόιτερς.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ