Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Δένδιας κατά Γκερέκου: Αντί για αγιασμό, να έκαναν τρισάγιο στο Νοσοκομείο…

Αιχμηρότατη ανακοίνωση κατά της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Άντζελας Γκερέκου εξέδωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, με αφορμή όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «την αλλαγή της ταμπέλας στην είσοδο του Νοσοκομείου».

Μάλιστα, όπως σημειώνει κλείνοντας ο πρώην Υπουργός  την ανακοίνωση του «αντί για αγιασμό στο Νέο Νοσοκομείο, θα ήταν καλύτερο να έκαναν τρισάγιο!»

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ν. Δένδια
Ο σημερινός Αγιασμός στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, παρουσία του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, με απώτερο στόχο …την αλλαγή της ταμπέλας (!) στην είσοδο του Νοσοκομείου, δεν μπορεί να αποκρύψει την εξαπάτηση του Κερκυραϊκού λαού και τα μεγάλα προβλήματα στην παροχή Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας στο Νομό μας.

Δεν μπορούμε για παράδειγμα να λησμονήσουμε ότι στις 3 Σεπτεμβρίου 2009 το τοπικό ΠΑΣΟΚ και η Βουλευτής του κα Γκερέκου κατηγορούσε την κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά τον Υπ. Δικαιοσύνης Ν. Δένδια για εμπαιγμό της Κερκυραϊκής Κοινωνίας. Μάλιστα σε Δελτίου Τύπου που εξέδωσε η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε χαρακτηριστικά: «…μέχρι σήμερα έχει αποδειχθεί ότι στην πραγματικότητα η κυβέρνηση του κ.Καραμανλή αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στον Ελληνικό και ειδικότερα στον Κερκυραϊκό Λαό……..» και συνεχίζε αναφερόμενη προσωπικά στον κ.Δένδια: «….θα πρέπει να του ευχηθούμε καλή επιτυχία στο νέο ρόλο που φαίνεται να αναλαμβάνει, αυτό δηλαδή του διοργανωτή κυβερνητικών εκδηλώσεων άνευ πραγματικής ουσίας!!! Στην πραγματικότητα όμως όλα αυτά αποδεικνύουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο ότι έχουν χάσει κάθε ίχνος σοβαρότητας και πολιτικής ευθιξίας και πλέον είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα, με στόχο την εξασφάλιση της πολιτικής τους επιβίωσης…».


Σε άλλη ανακοίνωση της 22/9/09 η κα Γκερέκου υπενθυμίζει τη δέσμευση του κ. Παπανδρέου για την αύξηση των δημόσιων δαπανών για την υγεία κατά 1% ,τη δημιουργία Μονάδων Οικογενειακής Ιατρικής για την αποσυμφόρηση των Δημόσιων Νοσοκομείων, την πρόσληψη 3000 ατόμων κάθε χρόνο, πέραν των συνταξιοδοτήσεων, κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν τα σημερινά κενά στο ΕΣΥ μέσα σε μια 5ετία. Ενώ επιπλέον τόνιζε ότι θα αγωνιστεί μ’ όλες τις δυνάμεις της, ώστε να γίνουν το συντομότερο δυνατόν οι προσλήψεις σε προσωπικό στο Νέο Νοσοκομείο, προκειμένου να είναι σε θέση να προσφέρει στους συμπολίτες της υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου.


Έκτοτε, ακολούθησε μια σειρά συσκέψεων για να καταλήξουμε στον σημερινό Αγιασμό, με προφανή μικροπολιτικό στόχο.


Θα ήταν ενδιαφέρον όμως να μάθουμε τι έχει να μας πει ο κ. Λοβέρδος και η λαλίστατη κα Γκερέκου:

-Για την έλλειψη σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων ώστε να λειτουργεί το νοσοκομείο σε ανεκτά επίπεδα ασφαλείας. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα 2/3 σχεδόν των οργανικών θέσεων είναι κενές ενώ οι κρίσεις των γιατρών έχουν ολοκληρωθεί αλλά η πρόσληψη τους δεν έχει γίνει με αποτέλεσμα σε κάποιες ειδικότητες να είναι αδύνατη η κάλυψη του προγράμματος εφημεριών.
- Γιατί τα Κέντρα Υγείας έχουν απαξιωθεί και οι γιατροί τους, στην πλειοψηφία Γενικής Ιατρικής, καλούνται να καλύψουν τα κενά στο πρόγραμμα εφημεριών του Νοσοκομείου.
-Για την έλλειψη βασικών αναλώσιμων υλικών καθημερινής λειτουργίας όπως γάζες, σωληνάρια για αιμοληψίες, σύριγγες κτλ. με αποτέλεσμα προγραμματισμένα χειρουργεία να αναβάλλονται.
-Γιατί οι ασθενείς καλούνται να αγοράσουν οι ίδιοι τα φάρμακα που χρειάζονται για τη νοσηλεία τους.
-Για το από πότε η δωρεάν υγεία παρέχεται με χαράτσι 5€ σ’ όλους τους ασφαλισμένους, για οποιαδήποτε επίσκεψη είτε στο Νοσοκομείο είτε στα Κέντρα Υγείας.

Συνοψίζοντας αναρωτιόμαστε: αυτό εννοούσε άραγε η κα Γκερέκου δηλώνοντας ότι η σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για την Κέρκυρα; Οι δεσμεύσεις της είναι καταγεγραμμένες στον Κερκυραϊκό τύπο και δεν χωρούν την παραμικρή αμφισβήτηση.

Δυστυχώς, πιο πολύ θα ταίριαζε στην περίσταση αντί για «Αγιασμό» να έκαναν… «Τρισάγιο» η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ο Υπουργός Υγείας, για τις απατηλές και ανεφάρμοστες δεσμεύσεις τους για τη νοσοκομειακή περίθαλψη αλλά και για το αλησμόνητο «λεφτά υπάρχουν»…

corfupress