Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Απώλεσαν τας φρένας τους ... οι Γεωργιανοί: Απαγόρευσαν τη ρωσική μουσική στη χώρα!

ImageΗ ένταση που επικρατεί στις σχέσεις Ρωσίας και Γεωργίας αντικατοπτρίζεται σε όλες σχεδόν τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής στα δύο κράτη. Αυτή τη φορά όμως οι Γεωργιανοί ξεπέρασαν τα εσκαμμένα, απαγορεύοντας τη ρωσική μουσική!
Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει το ειδησιογραφικό site Ria Novosti οι ιδιοκτήτες των εστιατορίων στην Γεωργία αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο επιβολής προστίμου σε περίπτωση που τύχει να παίξουν ρωσική μουσική. Η μουσική έχει κεντρικό ρόλο στην παράδοση των εστιατορίων  της Γεωργίας, και ρωσικά μαζί με γεωργιανά τραγούδια ακούγονται πάντα στα εστιατόρια.
Τουλάχιστον αυτό μέχρι πρόσφατα. Γιατί σύμφωνα με κυβερνητικές εντολές βαρύ θα είναι το πρόστιμο σε όσους επιχειρήσουν να παίξουν έστω και ένα ρωσικό τραγούδι. Σε εστιατόριο με ζωντανή μουσική όπου δουλεύει ο γεωργιανός μουσικός και συνθέτης Temur Rtskhiladze οι πελάτες διαμαρτύρονται όταν ζητούν κάποιο ρωσικό τραγούδι και αυτός δεν μπορεί να το ερμηνεύσει: «Οι μουσικοί μου απολογούνται και εξηγούν πως μπορούν να παίξουν το κομμάτι που τους έχουν ζητήσει επειδή είναι απαγορευμένο» εξηγεί ο Rtskhiladze «Μου έχουν πει πως μπορεί να πληρώσω μέχρι και 300 δολάρια πρόστιμο ένα το τραγουδήσω κάποιο απαγορευμένο κομμάτι».
"Εάν η απαγόρευση αυτή γίνει νόμος τότε όλος ο κόσμος θα γελά με τη Γεωργία" είπε ακόμη ο Rtskhiladze.
Τα γεωργιανά ΜΜΕ κυκλοφόρησαν πρόσφατα μια είδηση πως οι ιδιοκτήτες εστιατορίων κλήθηκαν από το υπουργείο οικονομικών της χώρας και τους ανακοινώθηκε πως θα κάθε φορά που θα ακουγόταν ένα απαγορευμένο ρωσικό τραγούδι αυτοί θα πλήρωναν 300 δολάρια πρόστιμο.  

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr