Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Ψηφιακή επανάσταση


Internet παντού, κινητά µε µυαλό, tablet PC σε όλα τα µεγέθη, εικόνα τριών διαστάσεων και διασκέδαση που ξεφεύγει από τα στενά όρια του καναπέ. Οι νέες τεχνολογίες αλλάζουν τα δεδοµένα στην ψηφιακή καθηµερινότητα, δηµιουργώντας νέες συνήθειες και προσφέροντας επιπλέον ευκολίες στη δουλειά και τη διασκέδαση.

Η µεγάλη εξέλιξη της νέας χρονιάς είναι η κυριαρχία των έξυπνων τηλεφώνων και των tablet PC. Σε συνδυασµό µε την εύκολη πρόσβαση στο Internet, οι φορητές συσκευές αναδεικνύονται σε πρωταγωνιστές της καθηµερινότητας, επιτρέποντας πρόσβαση στο e-mail, στους φίλους και τη διασκέδαση από παντού. Οι σύγχρονες συσκευές µάλιστα καταφέρνουν να φέρνουν στην παλάµη του χεριού µας τις υπολογιστικές ικανότητες που πριν από µιαδιετία είχε ένα «κανονικό» PC, γεγονός που σηµαίνει ότι µπορούν να τρέξουν εντυπωσιακές εφαρµογές ή παιχνίδια, αλλά και να αναπαράγουν εικόνα και ήχο υψηλής ποιότητας.

Την ίδια στιγµή, µέσα στο τρέχον έτος αναµένεται να «ανθίσει» η τρισδιάστατη εικόνα. Από τη µία τα µοντέλα των 3D τηλεοράσεων πολλαπλασιάζονται και οι τιµές τους µειώνονται, ενώ από την άλλη το τρισδιάστατο περιεχόµενο κάνει πιο συχνά την εµφάνισή του, σε ταινίες, παιχνίδια και τηλεοπτικά προγράµµατα. Τέλος, το 2011 φέρνει σηµαντικές αλλαγές και στην ψηφιακή διασκέδαση. Καθώς η κρίση οδηγεί ολοένα και περισσότερους στον θαυµαστό κόσµο του gaming, οι εταιρείες διαθέτουν νέα προϊόντα, αλλά και καινοτόµες ιδέες. ∆ύο φορητές παιχνιδοµηχανές _ η µία από τη Nintendo και η άλλη από τη Sony _ µεταφέρουν τη διασκέδαση εκτός σπιτιού, ενώ ακόµα και κατ’ οίκον, τα παιχνίδια αποκτούν µια πιο «διαδραστική» εκδοχή. 

ΤΑ ΝΕΑ