Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011

Βασιλικό ρεβεγιόν για τον Πάγκαλο


Αμηχανία και κακεντρεχή σχόλια προκαλεί στο εσωτερικό του  κυβερνώντος κόμματος η αποκάλυψη  ότι ο αντιπρόεδρος Θεόδωρος Πάγκαλος πέρασε πολυτελώς την παραμονή της  Πρωτοχρονιάς σε μεγάλο ξενοδοχείο.

Το γεγονός ότι  την ώρα που ο κ. Πάγκαλος κατηγορεί  μεγάλες ομάδες εργαζομένων ότι  φταίνε για την κρίση, ο ίδιος  βυθίζεται στη χλιδή αφήνει άναυδους τους περισσότερους υπουργούς και  βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καθώς η  συμπεριφορά του δεν συνάδει  με το ρόλο του καταγγέλλοντα, όπως χαρακτηριστικά λένε στελέχη του  κυβερνώντος κόμματος.


Στο μέγαρο Μαξίμου  αιφνιδιάστηκαν με τις εξελίξεις  και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου τηρούν σαφείς αποστάσεις από τον αντιπρόεδρο, αρνούμενοι να τον καλύψουν.   


Πληροφορίες αναφέρουν  ότι ο κ. Παπανδρέου είναι πιθανό να στείλει έμμεσο πλην σαφές μήνυμα προς κάθε πλευρά, με αποδέκτη φυσικά και  τον κ. Πάγκαλο, ότι η κυβέρνηση  δεν υιοθετεί συμπεριφορές πολυτελούς διαβίωσης, όταν εφαρμόζει τόσο σκληρά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων.


Στην πραγματικότητα ο κ. Πάγκαλος εξελίσσεται σε ξένο σώμα για την κυβέρνηση, αφού έτσι κι αλλιώς – όπως μάλιστα παραδέχονται αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη της –  ελάχιστα συμμετέχει στις καθοριστικές διεργασίες, παρότι ο πρωθυπουργός του έχει τυπικά αναθέσει σημαντικές αρμοδιότητες.


Σύμφωνα με τις ίδιες  πληροφορίες πολλοί είναι οι βουλευτές, αλλά και υπουργοί, οι οποίοι ετοιμάζονται να διαφοροποιηθούν και να αποδοκιμάσουν  δηλώσεις και τοποθετήσεις του κ. Πάγκαλου, όπως αυτές που διατύπωσε  για του δημόσιους υπαλλήλους.  


Όπως λένε κάποιο με ανησυχία «ο Πάγκαλος δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει στο δρόμο σε λίγο και κανείς από μας δεν έχει διάθεση να τον καλύψει μόνο και  μόνο επειδή είναι αντιπρόεδρος της  κυβέρνησης. Έχει ο ίδιος την ευθύνη των λόγων και των πράξεών  του».  


Αν και τίποτα δεν  αποκλείεται για την τύχη του  κ. Πάγκαλου σχετικά με την παραμονή του στην κυβέρνηση, θεωρείται ωστόσο δύσκολο να υπάρξει αυτή την περίοδο  κάποια δραματική απόφαση του  πρωθυπουργού, έστω κι αν ο βουλευτής  Αττικής είναι πλέον βαρίδι για  την προσπάθεια, που καταβάλει  ο κ. Παπανδρέου να πείσει ότι η  κυβέρνηση καταβάλλει ειλικρινείς  και δίκαιες προσπάθειες για  την έξοδο από την οικονομική κρίση.


Γιατί τόση χλιδή, κύριε αντιπρόεδρε;

Βασιλικό ρεβεγιόν για τον Πάγκαλο

 
 
Τη στιγµή που η κυβέρνηση δυσκολεύεται να διαχειριστεί πολιτικά και επικοινωνιακά το συνεχές «παραλήρηµα» του αντιπροέδρου και η µουρµούρα στο εσωτερικό της κυβέρνησης γίνεται  κραυγή αποδοκιµασίας, φαίνεται πως ο κ. Θόδωρος Πάγκαλος έχασε κάθε µέτρο συµπεριφοράς.

Σε περίοδο οξύτατης οικονοµικής κρίσης, η οποία γονατίζει τις περισσότερες οικογένειες, επέλεξε να γιορτάσει την Πρωτοχρονιά µαζί µε τη σύζυγό του κυρία Χριστίνα Χριστοφάκη διαµένοντας στην πιο ακριβή σουίτα, η οποία καταλαµβάνει έναν ολόκληρο όροφο ενός εκ των ακριβότερων και πολυτελέστερων ξενοδοχείων των Αθηνών. Πρόκειται για το «King George Palace» στο Σύνταγµα, συµφερόντων της οικογένειας ∆ασκαλαντωνάκη, οι εκκρεµότητες του οποίου µε το ∆ηµόσιο και τα ασφαλιστικά  ταµεία παραµένουν ανοιχτές.

Η τιµή «πόρτας» για τη συγκεκριµένη σουίτα ανέρχεται στις 5.400 ευρώ τη βραδιά, χωρίς να υπολογίζεται ότι τη συγκεκριµένη ηµέρα και τις γιορτές συνολικά οι τιµές στα ξενοδοχεία είναι αυξηµένες έως και 50%. Πέραν της διαµονής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απόλαυσε λουκούλλειο πρωτοχρονιάτικο δείπνο κόστους 380 ευρώ -ανά άτοµο- γιορτάζοντας την αλλαγή του χρόνου µε ποταµίσιες καραβίδες, χαβιάρι και αστακό! ∆ιασταυρωµένες πληροφορίες από το ξενοδοχείο, έγγραφα µε τη λίστα κρατήσεων της συγκεκριµένης βραδιάς και ηχητικά ντοκουµέντα συνηγορούν στο συµπέρασµα ότι ο κ. Πάγκαλος και η οικογένειά του φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ