Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Στα "δίχτυα" της εφορίας 14.000 μεγαλοϊδιοκτήτες


   Στο στόχαστρο της εφορίας βρίσκονται 14.000 μεγαλοϊδιοκτήτες που απέκρυψαν ακίνητη περιουσία άνω των 14 δισ. ευρώ. Από διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, προέκυψε πως δεν είχαν υποβάλει δήλωση Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας για το 2007.

    Επιπλέον, δημοσίευμα της εφημερίδας τα ΝΕΑ, αναφέρει, πως εντοπίστηκαν 150.000 περίπτωσεις που είχαν αποκρύψει τη λεγόμενη επιχειρηματική αμοιβή, 30.000 είχαν αποκρύψει εισοδήματα από καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού και 70.000 δεν είχαν αποδώσει ΦΠΑ.

    Επιπλέον, σύμφωνα με τις εντολές που δόθηκαν από τον υφυπουργό Δ.Κουσελά, στους διευθυντές των εφοριών μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα πρέπει να έχουν δηλώσει και τα τελευταία εκκαθαριστικά για την περαίωση, προκειμένου να ξεκινήσουν αμέσως μετά οι έλεγχοι για τις επιχειρήσεις που δεν υπήχθησαν στη ρύθμιση με βάση συγκεκριμένα κριτήρια επικινδυνότητας φορολογικών παραβάσεων.

    Επίσης, ξεκινούν έλεγχοι για τις επιχειρήσεις που δεν υπέβαλαν ΦΠΑ τον Νοέμβριο και τηρούν βιβλία Γ' κατηγορίας. Μέχρι τις 27 Ιανουαρίου η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αποστείλει στις εφορίες συγκεκριμένα στοιχεία από διασταυρώσεις της που θα αφορούν σε κατηγορίες φορολογουμένων και επιχειρήσεων που έχουν υποβάλει ανακριβή στοιχεία στις φορολογικές τους δηλώσεις προκειμένου να ξεκινήσουν έλεγχοι.

ΑΠΕ