Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Προτεραιότητες του Υπ. Υγείας


    «Αν μέχρι το τέλος Μαρτίου δεν έχω διπλογραφικό σύστημα για τα έσοδα και τις δαπάνες των νοσοκομείων, μηχανοργάνωση για τις αποθήκες και τα λογιστήρια των νοσοκομείων σε 3-4 κόμβους στο σύστημα υγείας - και αν δεν έχω λογιστική καταγραφή από έγκυρους διεθνείς οίκους, του έχειν των νοσοκομείων, αυτό συγκροτεί για μένα υπαρξιακό θέμα. Κι όταν τα λέω αυτά, σημαίνει πως συνδέομαι με συγκεκριμένα πράγματα. Δεν σημαίνει πως τα είπα και πήγα για ύπνο», ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.


    «Θέλω να προεξοφλήσω με κατηγορηματική δέσμευση ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει υπουργός Υγείας και να παραμείνει στο υπουργείο αυτό, αν μέσα στους επόμενους έξι μήνες δεν υλοποιηθούν τα παραπάνω», τόνισε ο κος Λοβέρδος, υπενθυμίζοντας πάντως, πως ειδικά για την μηχανογράφηση, η Ελλάδα έχει αναλάβει υποχρέωση ολοκλήρωσής της μέχρι τον Δεκέμβριο.

    Σε σχέση με το σύστημα προμηθειών, ο κος Λοβέρδος ανέφερε πως στόχος του είναι η πληρωμή των προμηθειών σε πραγματικό χρόνο και ενδεχομένως η προκαταβολική πληρωμή για την εξασφάλιση καλύτερων τιμών, αρχής γενομένης από την 1η/1/2011 - όπως επίσης και η αποπληρωμή των χρεών του ΕΣΥ μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2010.

ΑΠΕ