Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010

Irish Τimes: Την Τρίτη το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής

http://www.magnesianews.gr/userfiles/6365db80-0b5e-4565-9646-8c4430e4d87b/irlandia_4.jpg
Το τετραετές πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής θα ανακοινωθεί την Τρίτη, σύμφωνα με δημοσίευμα των Irish Τimes.
Το τετραετές πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ιρλανδίας θα ανακοινωθεί την Τρίτη, πριν από οποιοδήποτε διεθνές οικονομικό πακέτο στήριξης, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Irish Τimes.
Αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκονται στο Δουβλίνο για να συζητήσουν σχέδιο στήριξης της Ιρλανδίας προκειμένου ν΄αντιμετωπίσει τα προβλήματα στον τραπεζικό τομέα.
Ιρλανδός υπουργός δήλωσε χθες ότι το τετραετές πρόγραμμα θα δοθεί στη δημοσιότητα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία.
«Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει αύριο για να οριστικοποιήσει το 160σέλιδο πρόγραμμα το οποίο καθορίζει τρόπους για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος», αναφέρει το δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο επισπεύθηκε η ημερομηνία ανακοίνωσης του προγράμματος ώστε να θεωρηθεί ότι είναι ένα πρόγραμμα που αποφάσισε η κυβέρνηση και όχι ένα πρόγραμμα που υπαγορεύθηκε από την Ευρώπη ή το ΔΝΤ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένα ακόμα σχέδιο το οποίο αφορά την αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα αναμένεται να οριστικοποιηθεί αυτήν την εβδομάδα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ