Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010

Ρεκόρ προσλήψεων στη Βραζιλία

http://www.treehugger.com/lula-biofuels.jpg

«Περισσότερες κι από 2,5 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στη διάρκεια όλου του τρέχοντος έτους, στη Βραζιλία», κάτι που χαρακτηρίζει τον αναπτυξιακό κύκλο που διανύει η οικονομία της μεγάλης λατινοαμερικανικής χώρας, ανακοινώθηκε στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας από το υπουργείο της Εργασίας στη Μπραζίλια.

Μόνον τον μήνα Οκτώβριο, υπήρξαν 204 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, ανακοινώθηκε ταυτοχρόνως από τον ίδιο τον υπουργό Εργασίας κ. Κάρλος Λούπι, που δεν έκρυβε τη χαρά του γιαυτά τα θετικά στοιχεία από το «μέτωπο» της απασχόλησης. «Διαπιστώνεται μία μεγάλη δυναμική στη βραζιλιάνικη εσωτερική αγορά. Συνεχίζεται η έντονη ανάπτυξη της βραζιλιάνικης οικονομίας», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Όλο το 2009 η βραζιλιάνικη οικονομία διήνυσε φάση ύφεσης. Όμως, φέτος, τα
 δεδομένα άλλαξαν εντυπωσιακά και τον Σεπτέμβριο η ανεργία δεν ξεπερνούσε σε ποσοστό το 6,2% του 'ενεργού' πληθυσμού (η καλύτερη επίδοση μετά το '02).

Αφότου είναι πρόεδρος της Βραζιλίας ο κ. Λουΐς Ινάθιο «Λούλα» ντα Σίλβα, έχουν δημιουργηθεί -μέσα σε μία οκταετία -περίπου 15 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, ανέφερε τέλος το υπουργείο της Εργασίας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ