Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Πρόωρες για τον Μπερλουσκόνι αν δεν λάβει ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης

Σε πρόωρες εκλογές πρόκειται να προχωρήσει ο Ιταλός πρωθυπουργός, σε περίπτωση που η κεντροδεξιά κυβέρνησή του αποτύχει να λάβει ένα καλό αποτέλεσμα στην ψηφοφορία εμπιστοσύνης του επόμενου μήνα, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις του, όπως δήλωσε σήμερα ο ίδιος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Στις 14 Δεκεμβρίου η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι θα βρεθεί αντιμέτωπη με δύο ψηφοφορίες εμπιστοσύνης, που μπορεί να οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές.
Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης αφού ο πρώην σύμμαχος και νυν αντίπαλος του πρωθυπουργού Τζανφράνκο Φίνι απέσυρε τους υπουργούς του από την κεντροδεξιά κυβέρνηση και κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί. Παρόλα αυτά, ο Μπερλουσκόνι δηλώνει ότι πιστεύει ότι θα κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
«Αν δεν είναι δυνατό να κυβερνήσουμε επειδή δεν θα έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας ή αν δεν κερδίσουμε με ποσοστό τέτοιο που θα μας επιτρέπει να υιοθετούνται οι μεταρρυθμίσεις, θα πάω στον αρχηγό του κράτος και, με την πλειοψηφία και στα δύο σώματα της βουλής, θα ζητήσω τη διεξαγωγή εκλογών», τόνισε ο Μπερλουσκόνι.

tvxs.gr/