Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

«Δεν υπογράφουμε τις ατομικές συμβάσεις» λένε οι εργαζόμενοι του Σκάι

«Δεν θα επιτρέψουμε ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και των ΣΣΕ», ήταν το μήνυμα που έστειλε η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ στη διοίκηση του Σκάι, που κάλεσε τους εργαζόμενους να υπογράψουν συμβάσεις με μείωση 10%. «Δεν θα υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας που η διεύθυνση του σταθμού απαιτεί», δηλώνουν οι εργαζόμενοι του Σκάι.
«Οι συνδικαλιστικές Ενώσεις στον Τομέα της Ενημέρωσης επισημαίνουν για ακόμη μία φορά στην ιδιοκτησία και τη διεύθυνση των ΜΜΕ του ομίλου Αλαφούζου ότι οι εργαζόμενοι μαζί με τις διοικήσεις των Σωματείων τους είναι αποφασισμένοι και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουν ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και των ΣΣΕ. Όπως δηλώσαμε και χθες στη συνάντηση με τον διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου Αλαφούζου Χρήστο Παναγόπουλο κανένας εργαζόμενος δεν συναινεί σε περικοπές και καταστρατήγηση των ΣΣΕ. Οι συνδικαλιστικές Ενώσεις επαναλαμβάνουν την προειδοποίησή τους προς τα διευθυντικά στελέχη και την ιδιοκτησία του ομίλου Αλαφούζου ότι οποιαδήποτε πίεση ή εξαναγκασμός αποτελεί κατάχρηση δικαιώματος που αντιμετωπίζεται με όλα τα συνδικαλιστικά και νομικά μέτρα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Oι εργαζόμενοι στο ραδιοφωνικό σταθμό του Σκάι αποφάσισαν ύστερα από γενική συνέλευση ότι «δεν θα υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας που η διεύθυνση του σταθμού απαιτεί».
«Οι εργαζόμενοι δεν προτίθενται να απεμπολήσουν κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα και να ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου, να καταστρατηγήσουν δηλαδή τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Εξέφρασαν μάλιστα την πεποίθησή τους ότι οι μόνες αρμόδιες για την διαπραγμάτευση των συμβάσεών τους είναι οι συνδικαλιστικές ενώσεις τους. Καλούν την ΕΣΗΕΑ και το Διασωματειακό , να τους στηρίξουν έμπρακτα», αναφέρει η ανακοίνωση την οποία υπογράφει η εκπρόσωπος των δημοσιογράφων του Ραδιοφώνου του Σκάι, Δήμητρα Κουντή και συνυπογράφει η γενική συνέλευση των εργαζομένων στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του Σκαι

tvxs.gr/