Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Τουρκίας ενέκρινε το ''Κόκκινο βιβλίο''

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Τουρκίας ενέκρινε σήμερα το ''Κόκκινο βιβλίο'', το Πολιτικό Εγγραφο Εθνικής Ασφάλειας, ή ''κρυφό Σύνταγμα'' όπως αλλιώς λέγεται, που αφορά τους ''εσωτερικούς'' κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Υπουργός Επικρατείας Τζεμίλ Τσιτσέκ ανακοίνωσε αμέσως μετά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού ότι το Συμβούλιο συζήτησε το θέμα και αποδέχθηκε το Εγγραφο, σημειώνοντας ότι το Υπουργικό Συμβούλιο είναι υπεύθυνο για την κατοχύρωση της εθνικής ασφάλειας μιας χώρας. ''Είναι ένα νομοσχέδιο για το οποίο κάναμε πολλές προσπάθειες και έχει σύγχρονη εφαρμογή''.

Το Εγγραφο είχε εγκριθεί και από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας. Το ''Κόκκινο βιβλίο'' ξαναγράφεται κάθε πέντε χρόνια. Σύμφωνα με παλιότερα δημοσιεύματα, με τις τροποποιήσεις, στο νέο Εγγραφο η Ελλάδα και το Ιράν δεν κατονομάζονται πια ως «σημαντικές εξωτερικές απειλές», ενώ εσωτερική απειλή παραμένει η κουρδική οργάνωση PKK και οι οργανώσεις που εκμεταλλεύονται τη θρησκεία. Επισήμως, δεν έχει ανακοινωθεί το περιεχόμενο του Εγγράφου.
 
http://www.sigmalive.com/news/international/328622