Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Διαγραφές και αποχωρήσεις στο επίκεντρο

 Σύγκληση της ΚΟ της ΝΔ από τον Α. Σαμαρά

 Με την σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ απαντά ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς στο κλίμα εσωστρέφειας που απειλούν να προκαλέσουν οι αποχωρήσεις και διαγραφές βουλευτών, λίγες ημέρες μετά την ίδρυση της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Ντόρας Μπακογιάννη.

Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος έχει προγραμματισθεί για την Παρασκευή στις 12.00 το μεσημέρι. Δεν θα περιορισθεί όπως γινόταν στο παρελθόν στην ομιλία του προέδρου του κόμματος, αλλά θα πάρουν τον λόγο και οι βουλευτές. Ο Α. Σαμαράς θα συνοψίσει τα συμπεράσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών και θα δώσει το πλαίσιο της στρατηγικής του κατά του μνημονίου. Επίσης θα προβάλλει τη θέση ότι η συναίνεση στην οποία καλεί ο πρωθυπουργός δεν είναι αυτοσκοπός.


Η συζήτηση,
πάντως, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα θα περιστραφεί εκ των πραγμάτων γύρω από τις αποχωρήσεις των βουλευτών Λευτέρη Αυγενάκη και Γιώργου Κοντογιάννη.

Ο Α. Σαμαράς,
σύμφωνα με πληροφορίες, θα καλέσει τους βουλευτές που έχουν ανοικτή γραμμή με την κα Μπακογιάννη να ξεκαθαρίσουν την στάση τους. Στο ίδιο μήκος κύματος θα κινηθούν και αρκετοί ακόμη βουλευτές που αναμένεται να θα πάρουν τον λόγο.

Με την συζήτηση στην ΚΟ ο Α. Σαμαράς θέλει να δώσει έμπρακτη απάντηση στις αιτιάσεις "περί κλειστών διαδικασιών και ηγεμονικής συμπεριφοράς".


Προηγουμένως ο πρόεδρος του κόμματος έχει κάνει τις κινήσεις του. Την Τετάρτη συναντήθηκε με τους βουλευτές Θανάση Γιαννόπουλο και Σίμο Κεδίκογλου που εφέροντο να έχουν καλές σχέσεις με την κ. Μπακογιάννη.


Μετά την συνάντηση ο 
Θ. Γιαννόπουλος δήλωσε ότι "είμαι και θα παραμείνω στη ΝΔ" και δεν απεδέχθη τα περι αποστασίας.

Η Ρηγίλλης, πάντως, θεωρεί ότι δεν υπάρχουν βουλευτές που να σκέπτονται να αποσκιρτήσουν, αν και παρακολουθεί τις κινήσεις της Έλσας Παπαδημητρίου λόγω της προσωπικής σχέσης που έχει με την Ντόρα Μπακογιάννη.


Σύμφωνα με πληροφορίες
, η ΝΔ συνδέει τις διαφοροποιήσεις βουλευτών που οδηγούνται στην έξοδο, με την γενικότερη πολιτική κατάσταση και με τις δυσκολίες που συναντά η πολιτική της κυβέρνησης.

ΣΚΑΙ