Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Εντυπωσιακή συσπείρωση σημαντικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων υπέρ του Ηλία Μπεριάτου

http://beriatos.gr/gr/images/morfeoshow/beriatos-8882/big/Cover++0.jpg

Σε ένα κλίμα ικανοποίησης και αισιοδοξίας, εξαιτίας της διαρκώς αυξανόμενης κοινωνικής δυναμικής που καταγράφει η υποψηφιότητα του Ηλία Μπεριάτου, ολοένα και περισσότερα τοπικά στελέχη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ, συσπειρώνονται γύρω από το επίσημο ψηφοδέλτιο του κινήματος για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. 
Από την άλλη, στο διασπαστικό ψηφοδέλτιο του Γιώργου Καλούδη ο προβληματισμός, εναλλάσσεται με τη γκρίνια και την απογοήτευση, και όχι αδίκως.
Αφορμή, οι επαναλαμβανόμενες κρυφές δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος, που διεξάγονται εκ μέρους κεντρικών ΜΜΕ, και οι οποίες παγιώνουν την διαρκώς πτωτική πορεία που καταγράφει ο συνδυασμός του Γιώργου Καλούδη "ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΉ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ". 

Ο Γιώργος Καλούδης χάνει σημαντικό μέρος των δυνάμεων του σε όλους τους νομούς του Ιονίου, με αποτέλεσμα πολλοί αναλυτές να θεωρούν δεδομένο πλέον ότι μένει εκτός 2ο γύρου. 

Αυτές οι εξελίξεις, όπως είναι λογικό, έχουν φέρει σε μεγάλη αμηχανία το επιτελείου του, κυρίως όμως έχουν θορυβήσει πολλούς υποψηφίους του, οι οποίοι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται πλέον ότι μειώνονται δραματικά οι πιθανότητες να εκλεγούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο.   

Ως εκ τούτου, πολλοί υποψήφιοι του Γ. Καλούδη αναμένεται να μείνουν εκτός του πολιτικού παιγνιδιού, ενώ σε ότι αφορά στα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία είχαν αναδειχθεί μέσα από το διαχρονικό ρόλο τους στο κίνημα, αναδεικνύεται ένα πρόσθετο πρόβλημα το οποίο σχετίζεται με την επιλογή τους να ταχθούν κατά των επίσημων επιλογών του ΠΑΣΟΚ, άρα να θέσουν εαυτόν εκτός της Κυβερνητικής παράταξης, ακυρώνοντας έτσι μια μακρά προσωπική ιστορία, θέτοντας εν αμφιβόλω το μέλλον τους στα κοινά.

Όλα τα παραπάνω, φαίνεται πως αρκούν για να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα εσωστρέφειας και γκρίνιας στο εσωτερικό του συνδυασμού, τα οποία εντείνονται ακόμη περισσότερο από το -ακόμη πιο δύσκολο- κυνήγι του σταυρού.

Έστω λοιπόν και αν καταβάλλεται προσπάθεια να αποφευχθεί η ανάδειξη ευθυνών, ωστόσο κάποιοι κάτω και από την πίεση των εξελίξεων, δεν κρύβουν την ενόχληση τους για τις επιλογές της τελευταίας κυρίως στιγμής, από τον επικεφαλής του συνδυασμού.

Επιλογών που -για την τοπική κοινωνία- χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερα αρνητικά ηθικά και ιδεολογικά φορτία, συμπαρασύροντας έτσι και εκείνους που αρχικά είχαν πλαισιώσει τον συνδυασμό, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να μην μπορούν πλέον να αντικρούσουν αποτελεσματικά τον αρνητικό κοινωνικό αντίκτυπο, που αποτελεί και την κυρίαρχη αιτία για την καθήλωση της «Επτανησιακής Αναγέννησης», σε ποσοστά πολύ χαμηλότερα από τα αρχικώς αναμενόμενα.

Στοίχημα, ιστορικής και ηθικής σημασίας, για την δημοκρατική παράταξη η εκλογική επικράτηση Μπεριάτου και των υγειών δυνάμεων που τον πλαισιώνουν.  

Απο την άλλη, στο επιτελείο του Ηλία Μπεριάτου, επικρατεί ικανοποίηση και αισιοδοξία, καθώς βλέπουν τη συσπείρωση να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.
Μια συσπείρωση η οποία δεν συγκεντρώνει τόσο τα χαρακτηριστικά μιας μάχης που διεξάγεται με τους όρους και τους κανόνες της κεντρικής πολιτικής σκηνής, όσο κυρίως τα κοινωνικά, ιδεολογικά και τελικά πολιτικά χαρακτηριστικά, τα οποία έχουν κυριαρχήσει στο πολιτικό σκηνικό της Κέρκυρας, τα τελευταία χρόνια.

Εξάλλου, οι έχοντες γνώση της πρόσφατης ιστορίας, κυρίως στο χώρο του τοπικού ΠΑΣΟΚ, γνωρίζουν τις μεγάλες αλλαγές που συντελέστηκαν, τόσο σε επίπεδο προσώπων, όσων και σε επίπεδο πολιτικών κατευθύνσεων, οι οποίες αγκαλιάστηκαν από ένα μεγάλο αριθμό στελεχών, μελών και φίλων του κινήματος, κυρίως όμως από την Κερκυραϊκή κοινωνία, η οποία και έδωσε μεγάλες πλειοψηφίες υπέρ αυτών των αλλαγών-επιλογών.

Και σε αυτή την εκλογική διαδικασία, οι ίδιες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις πρωταγωνιστούν, προσδίδοντας στην παρούσα διαδικασία τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά, θέτοντας με σαφήνεια και έμφαση ένα διττό στόχο.

Αφενός μεν να αποτραπεί το ενδεχόμενο επικράτησης δυνάμεων που συνδέονται με αρνητικές στιγμές της ιστορίας του τόπου, αφετέρου δε να αποτραπούν πολιτικές τακτικές και λειτουργίες, οι οποίες εξέθρεψαν την διαφθορά, τη διαπλοκή, υπέρ συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων και τελικά επέτρεψαν την πολιτισμική, κοινωνική και οικονομική κατάπτωση της Κέρκυρας.

Όλα δείχνουν λοιπόν, πως αυτές οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της Κέρκυρας, που ενεργοποιούνται υπέρ του συνδυασμού του Ηλία Μπεριάτου, "ευθύνονται" για την διαρκώς αυξανόμενη δυναμική που παρουσιάζει το "ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ", επιτρέποντας στο επιτελείο του έμπειρου καθηγητή να  οδεύει προς την Κυριακή με άλλο αέρα, σχεδιάζοντας πλέον με ορίζοντα την δεύτερη Κυριακή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα όλων των παραπάνω αποτελεί η δήλωση στήριξης που ακολουθεί και την οποία υπογράφουν σημαντικά στελέχη της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της Κέρκυρας. 
 
 
«Η παράταξη και οι υποψήφιοι που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ στις Αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου εκφράζουν τις κοινωνικές απαιτήσεις και υπηρετούν τις ανάγκες και τα συμφέροντα των πολιτών με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια.
 
Ταυτόχρονα διασφαλίζουν μια δυναμική παρουσία και ουσιαστική συμμετοχή της Κέρκυρας και της Περιφέρειας των Ιονίων Νησιών στις αναπτυξιακές προοπτικές και στις οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας και στην Ευρώπη.

Με πολιτική συνέπεια και αγωνιστικότητα, με πίστη στις αρχές και τις ικανότητες του στελεχιακού μας δυναμικού, καλούμε όλους τους συμπολίτες μας σε συστράτευση.

Για την τοπική και περιφερειακή ανασυγκρότηση, για να κτίσουμε ένα σίγουρο μέλλον για τα παιδιά μας, τον τόπο μας και την πατρίδα, στηρίζουμε σθεναρά την επιλογή του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την παράταξη «Ιόνιο Αρχιπέλαγος» με τον Ηλία Μπεριάτο."

Ποιοι υπογράφουν

·         ΣΤΑΛΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΚΕ Α.Ε.
·         ΤΖΟΥΒΕΛΕΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΛΚΕ
·         ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας
·         ΚΟΥΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΑΘΗΣ, Νομαρχιακός Σύμβουλος
·         ΓΑΒΑΛΑΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κερκυραίων, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης
·         ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ, Οικονομολόγος, Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΚΟ, Γενικός Γραμματέας της Διοίκησης του 16ου Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, μέλος του ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας
·         ΜΠΟΥΚΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, Γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας
·         ΡΟΥΣΟΥ ΛΙΝΑ, Αναπληρώτρια Γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας
·         ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, μέλος της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας
·         ΡΕΓΓΗ ΜΑΡΙΑ, μέλος της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας 
·         ΣΑΛΒΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, μέλος της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας
·         ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, μέλος της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας
·         ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ, μέλος της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας
·         ΠΕΡΑΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, μέλος της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας
·         ΚΟΥΤΡΑΣ ΝΙΚΟΣ, μέλος της Διευρυμένης ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας-Νεολαία ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας
·         ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, μέλος της ΠΕ Ιονίων Νήσων του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας
·         ΣΤΟΓΙΑΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, Α’ Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Πόλης του Δήμου Κερκυραίων
·         ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΆΓΓΕΛΟΣ, Α’ Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Κοντοκαλίου-Γουβιών-Κυράχρυσικού
·         ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης του  Δήμου Αγίου Γεωργίου
·         ΚΟΜΙΑΝΟΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ, Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Γαρίτσας-Κανονίου
·         ΦΑΤΗΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης του Δήμου Κασσωπαίων
·         ΝΙΚΟΚΑΒΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΣ, Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης του Δήμου Θιναλίων
·         ΜΙΧΑΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης του Δήμου Παλαιοκαστριτών
·         ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Δήμου Εσπερίων