Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

 Άρνηση συσσιτίου σε τέσσερις πτέρυγες των φυλακών Κέρκυρας

alt
Αρνήθηκαν να παραλάβουν το συσσίτιό τους οι τρόφιμοι τεσσάρων πτερυγών των φυλακών Κέρκυρας, σήμερα το μεσημέρι, την ώρα που η διοίκηση των φυλακών παραμένει σε αυξημένη επιφυλακή μετά τις πληροφορίες του Υπ. Δικαιοσύνης για ενδεχόμενες στάσεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, η άρνηση συσσιτίου καταγράφηκε στις πτέρυγες Γ,Δ,Ε, και Ζ των Κλειστών Φυλακών Κέρκυρας με αίτημα την αποσυμφόρηση των φυλακών και τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης.

Το αίτημα εκφράζεται τις τελευταίες ημέρες όλο και πιο έντονα ενώ ήδη ο Υπ. Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης ζήτησε χθες από τους εισαγγελείς που είναι υπεύθυνοι για τις φυλακές αλλά και τις διοικήσεις των σωφρονιστικών καταστημάτων σε όλη τη χώρα να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, αίτημα που εκφράστηκε και επισήμως χθες το απόγευμα στη Γενική Συνέλευση ης Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.
Δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου κάνουν λόγο για συζητήσεις μεταξύ κρατουμένων όλης της χώρας για κινητοποιήσεις με αποχή στην αρχή από το συσσίτιο η οποία εν συνεχεία θα μετατραπεί σε απεργία πείνας. Πληροφορίες που επιβεβαιώνουν και τα μέλη της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων.
Στα αιτήματα των κρατουμένων περιλαμβάνεται το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των φυλακών, οι συνθήκες κράτησης, η περίθαλψη, το καθεστώς χορήγησης των πενθήμερων αδειών, η μείωση των ποινών και η εφαρμογή του εναλλακτικού θεσμού έκτισης των ποινών.

corfupress