Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Ψήφισμα εξέδωσε η "ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΛΙΤΩΝ"


Χρύσανθος Σαρλής
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η ολομέλεια των μελών της δημοτικής κίνησης «Κέρκυρα Πολιτών» που συνήλθε σε σύσκεψη στις 3. 11. 2010 στο Φαληράκι υπό την προεδρία του Χρύσανθου Σαρλή, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

Η δημοτική κίνηση «Κέρκυρα Πολιτών» απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό προς τον Κερκυραϊκό Λαό και διακηρύσσει την αταλάντευτη εκ μέρους της υποστήριξης της μεγάλης μεταρρύθμισης «Καλλικράτη»για ισχυρή ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ.

Διαδηλώνει την ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ να παραμείνει στις επάλξεις του ΑΓΩΝΑ για να γίνει πραγματικότητα στην ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ που επιφυλάσσει πρωτεύοντα ρόλο στην Κερκυραϊκή Κοινωνία, στον καθορισμό των αποφάσεων για το παρόν και  το μέλλον της.

Η ατυχής, μη αναμενόμενη, έκβαση της υπόθεσης συμμετοχής του συνδυασμού της κίνησής μας σ’ αυτές τις δημοτικές εκλογές, δεν πρόκειται να ανακόψει την πολιτική δυναμική και δράση μας στους κόλπους της Κερκυραϊκής Κοινωνίας, τμήμα της οποίας άλλωστε, πολιτικά και αγωνιστικά ενεργό και σταθερά προσηλωμένο στην επιτυχία και ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης, αποτελούμε.

Θα είμαστε συνεχώς και δυναμικά παρόντες στα πολιτικά και δημοτικά πράγματα, θα παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις, θα ασκούμε την κριτική μας, θα παίρνουμε θέση για τα προβλήματα του τόπου μας.

Θα συνεχίσουμε να αποτελούμε το ΙΣΧΥΡΟ ΑΝΑΧΩΜΑ της Κερκυραϊκής Κοινωνίας απέναντι σε πρακτικές και λειτουργίες που επιμένουν να διαδραματίζουν επικίνδυνο και διαβρωτικό ρόλο στα δημόσια πράγματα και που ευθύνονται για την άκρως προβληματική πραγματικότητα στην οποία έχει περιέλθει η Κέρκυρά μας.

Η μη συμμετοχή μας, εξαιτίας του αποκλεισμού μας, σε αυτές τις δημοτικές εκλογές θα αποτελέσει απλή παρένθεση. ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ
Εξακολουθούμε να στηρίζουμε για την περιφέρεια Ιόνιων Νησιών, τις δυνάμεις που πιστεύουν, όπως και εμείς, τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και που η νίκη τους θα είναι νίκη της μεταρρύθμισης, νίκη της συνοχής της περιφέρειά μας.

Εξακολουθούμε να είμαστε ανυποχώρητοι αντίπαλοι του συστήματος των πελατειακών σχέσεων στην πολιτική, που το έχει πληρώσει η Κέρκυρα με καθυστέρηση στην ανάπτυξή της και όλων όσων εκφράζουν ή υπηρετούν το σύστημα αυτό.

Είμαστε εναντίον της αποχής από τις εκλογές.

Επειδή στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, η απλοί και αγνοί Κερκυραίοι, οι οπαδοί, οι φίλοι και οι φίλες της κίνησής μας, θα βρουν  τον τρόπο ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ να εκφράσουν και να εκφραστούν στις ερχόμενες  εκλογές για το νέο Δήμο της Κέρκυρας και των Διαποντίων Νήσων, δίνοντας ταυτόχρονα  και μια ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ σε όσους νόμισαν ότι μπορούν να «παίξουν» με την πολιτική αξιοπρέπεια και περηφάνια.


Φαληράκι, 3 . 11. 2010

Η Ολομέλεια της Κίνησης