Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Ξενοδοχείο από το µέλλον

Το «Marina Bay Sands» είναι το νέο κόσµηµα της Σιγκαπούρης 

Είναι το πιο µεγάλο, το πιο ακριβό, το πιο φαντασµαγορικό και παράλληλα γελοίο, το πιο φουτουριστικό ξενοδοχείο του κόσµου. Το «Marina Bay Sands» είναι το νέο υπερσύγχρονο κόσµηµα της Σιγκαπούρης και δεν µπορεί να συγκριθεί µε κανένα άλλο στον κόσµο – για την ώρα.
Είχε προγραµµατιστεί να λειτουργήσει το 2009, αλλά η έλλειψη δοµικών υλικών και τα προβλήµατα χρηµατοδότησης λόγω της παγκόσµιας οικονοµικής κρίσης καθυστέρησαν την αποπεράτωσή του έναν χρόνο. Τοαποτέλεσµα ωστόσο δικαίωσε τους κατασκευαστές, αφού το µεγαθήριο της Σιγκαπούρης ξεπέρασε κάθε προηγούµενο, συµπεριλαµβανοµένων των µεγαλεπήβολων πολυτελών ξενοδοχείων «Atlantis the Palm» στο Ντουµπάι και «Emirates Palace» στο Αµπου Ντάµπι.


Το υπερπολυτελές ξενοδοχείο αποτελείται από τρεις γυάλινους ουρανοξύστες, πάνω στους οποίους «ισορροπεί» µία τεράστια πλατφόρµα, µε µήκος ίσο µε τον Πύργο του Αϊφελ. Εκεί, σε ύψος που κόβει την ανάσα – 200 µέτρα – οι 3.900 πελάτες δεν θα χορταίνουν το κολύµπι στην τεραστίωνδιαστάσεων πισίνα, ενώ το βράδυθα απολαµβάνουν το φαγητό ή το ποτό τους ατενίζοντας τα αµέτρητα φώτα της πόλης.

Για µεγάλα πορτοφόλ
ια. Οι ανέσεις του «Marina Bay Sands» αφορούν µόνο όσους έχουν τη δυνατότητα να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη, καθώς οι τιµές των δωµατίων ξεκινούν από τα 400 ευρώ και φτάνουν έως τα 9.500 ευρώ για µια νύχτα σεκάποια από τις πολυτελείς σουίτες του. Το πολυπληθές προσωπικό – 10.000 υπάλληλοι – είναι έτοιµο να πραγµατοποιήσει όλες τις επιθυµίες πελατών κι επισκεπτών, µε το αζηµίωτο βέβαια.

Καιγιανα µην αισθανθούν ούτε για µια στιγµήανία, οικατασκευαστέςέχουν προβλέψει τα πάντα:από καζίνο και εµπορικά καταστήµατα επώνυµων οίκων έως θέατρα και µουσείο (σε σχήµα νούφαρου). Οσο για τον υπερµοντέρνο σχεδιασµό του, διά χειρός του ισραηλινού αρχιτέκτονα Μοσέ Σαφντί, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Πισίνα στον ουρανό.
Το κολύµπι στην πισίνα του «Marina Bay Sands» είναι σίγουρα µια µοναδικήεµπειρία που θακερδίσει και τους πιο απαιτητικούς πελάτες, παρατηρούν οι «Τάιµς». Το µήκος της φτάνει τα 150 µέτρα, όση έκταση καταλαµβάνουν τρεις πισίνες ολυµπιακών διαστάσεων. Το πιο εντυπωσιακό όµως είναι ότι λόγω του πρωτοποριακού σχεδιασµού της δίνει τηνεντύπωση της απεραντοσύνης. Στην πραγµατικότητα, το νερό φθάνειέως ένα σηµείο,ξεχειλίζει και µέσω ειδικού µηχανισµού καταλήγει ξανά στην πισίνα. 

TA NEA