Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Aύριο το κόμμα της κ. Μπακογιάννη

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEil9gW-n_7Vo1dNudHU1-aQx4C3SfgDynQ58VHnZ57O8vsU7v5zlbGIrZI-sCFgvlqWr5jJngvAlUVFmqfqSfXt3e2AOiU55UGXfcH1TaAoNNFBmVyr1tJJzk1axd-lRTfMbl51l_TUOPz6/s1600/%CE%9D%CE%A4%CE%9F%CE%A1%CE%91+-+%CE%A3%CE%9A%CE%95%CE%A0%CE%A4%CE%A0%CE%9F%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%97.jpg
Ορους πολιτικού κινήματος επιχειρεί να διαμορφώσει η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, με την αυριανή πρώτη επίσημη της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Η κινητοποίηση είναι μεγάλη, με στόχο αύριο, στις 11 το πρωί, το θέατρο Μπάντμιντον στο Γουδί να είναι κατάμεστο από πολίτες, οι οποίοι μάλιστα θα κληθούν να υπογράψουν την ιδρυτική διακήρυξη που θα κατατεθεί στον Αρειο Πάγο.
Μεταξύ αυτών που θα βρεθούν στο πλάι της πρώην υπουργού θα είναι οι τρεις αποχωρήσαντες από τη Ν.Δ. (Χρ. Μαρκογιαννάκης, Κ. Κιλτίδης και Θ. Σκυλακάκης, με τον τελευταίο να αφιερώνει εφεξής περισσότερο χρόνο στην Αθήνα παρά στις Βρυξέλλες). Δεν αναμένεται να παραστούν εν ενεργεία βουλευτές της Ν.Δ., οι οποίοι ακόμη κι αν υποτεθεί ότι ήθελαν να ακολουθήσουν, εισέπραξαν την άρνηση της κ. Μπακογιάννη που θέλει η συζήτηση να επικεντρωθεί στην πολιτική και όχι στην «παραπολιτική».
Η κ. Μπακογιάννη αναμένεται να απευθύνει πρόσκληση στους νέους ανθρώπους να ενταχθούν ενεργά στη Δημοκρατική Συμμαχία, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει επετηρίδα και κλειστά κυκλώματα. Παράλληλα και με στόχο να σηματοδοτηθεί ο μεταρρυθμιστικός χαρακτήρας του κόμματος, θα διατυπώσει συγκεκριμένες και συχνά αιχμηρές θέσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας, του δημοσίου τομέα, του φορολογικού συστήματος, της παιδείας, του συνδικαλισμού.
Η «ανανέωση» αποτελεί το μεγάλο στοίχημα του νέου κινήματος. «Εχουμε μαζί μας λιγότερους παράγοντες και τιτλούχους και πολύ περισσότερους νέους που επιθυμούν ενεργή συμμετοχή», σημειώνουν οι συνεργάτες της κ. Μπακογιάννη, ως ένα είδος αυτοκριτικής για τη στρατηγική κατά τις εσωκομματικές εκλογές, όταν στοιχήθηκαν με την πρώην υπουργό τα περισσότερα κορυφαία στελέχη του κόμματος. Με το γαλάζιο και το πορτοκαλί να κυριαρχούν στο λογότυπο του νέου κόμματος, οι επιτελείς της κ. Μπακογιάννη κάνουν λόγο για μια δύσκολη πορεία, αλλά εμφανίζονται γεμάτοι αισιοδοξία. Η υψηλή αποχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και οι επιτυχίες της κ. Μπακογιάννη (Κρήτη, Ευρυτανία, Θεσσαλονίκη) τους πείθουν ότι υπάρχει ζωτικός χώρος για το νέο κόμμα. Μένει να αποδειχθεί και στην πράξη.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ