Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Βενζινοπώλες: Απειλούν με αποχή από τη διανομή του πετρελαίου θέρμανσης

petrelaioΑρχίζει την ερχόμενη Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο και φέτος θα μπορούν να προμηθευτούν οι καταναλωτές με μειωμένο φόρο. Αναμένονται όμως προβλήματα, καθώς οι βενζινοπώλες ανακοίνωσαν πως δεν είναι διατεθειμένοι να προκαταβάλουν οι ίδιοι τον ειδικό φόρο κατανάλωσης.

Συνάντηση με τον υφ. Οικονομικών τη Δευτέρα

Με αποχή από τη διανομή του πετρελαίου θέρμανσης, που αρχίζει στις 15 Οκτωβρίου, απειλούν οι βενζινοπώλες διαμαρτυρόμενοι για τις καθυστερήσεις στην επιστροφής του φόρου.
Το προεδρείο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών, που συνεδρίασε στο Αγρίνιο, αποφάσισε να προχωρήσει σε αποχή από τη διανομή πετρελαίου ζητώντας την κατάργηση του συστήματος «Ήφαιστος», το οποίο προβλέπει ότι οι βενζινοπώλες αγοράζουν το πετρέλαιο με υψηλό φόρο, το πωλούν με το χαμηλό φόρο και εισπράττουν τη διαφορά από το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με το νόμο, σε διάστημα 2-3 ημερών.
Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών καταγγέλλει ότι η καθυστέρηση της επιστροφής του φόρου από το υπουργείο Οικονομικών φθάνει και τον ένα μήνα, με αποτέλεσμα οι βενζινοπώλες να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας.
Το προεδρείο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών αναμένεται να συναντηθεί τη Δευτέρα το απόγευμα με τον υφυπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά.

«Η κυβέρνηση αδυνατεί να βάλει σε τάξη την χώρα. Το θέμα της ροής του πετρελαίου ταλαιπωρεί την χώρα εδώ και 1 χρόνο. Ας βρουν, επιτέλους, λύση», σχολίασε ο ΛΑΟΣ.

Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8