Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Παπανδρέου: Στηρίξτε τον Καλλικράτη ψηφίζοντας Μπεριάτο και Σαρλή

alt
ΚΕΡΚΥΡΑ. Τον απολογισμό ενός έτους κυβερνητικού έργου έκανε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στο τέλος της ημερίδας για την αποτύπωση των προβλημάτων της Κέρκυρας και των Ιόνιων νησιών.  

Είχαν προηγηθεί συνεδρίες δυο εργαστηρίων, στις οποίες μοιράσθηκαν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι που συμμετείχαν στο κλιμάκιο που επισκέφθηκε το νησί.



Τα αποτελέσματα συνόψισε ο αν. υπουργός, Τηλ. Χυτήρης, ο οποίος λόγω εντοπιότητας έχει και την εποπτεία της προεκλογικής δραστηριότητας. Ανακοίνωσε την πρόσληψη εντός δεκαπενθημέρου προσωπικού περίπου πενήντα ατόμων για την στελέχωση των υπηρεσιών του νοσοκομείου, που εκκρεμεί η μεταφορά του στις νέες εγκαταστάσεις. Την χρηματοδότηση των δράσεων στην παλιά πόλη της Κέρκυρας στο πλαίσιο των υποχρεώσεων της ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, την απεμπλοκή και έτσι αποπεράτωση της παράκαμψης του αεροδρομίου ώστε να μην περιορίζεται η χρήση του διαδρόμου προσγείωσης. Ο κ. Χυτήρης αναφέρθηκε επιγραμματικά σε όλους τους τομείς δραστηριότητας έτσι όπως αυτοί εξετάσθηκαν στα σεμινάρια και υποσχέθηκε αυτά να γίνουν θεσμός για κάθε περιφέρεια και να επαναληφθούν και στην ΠΙΝ. Υποσχέθηκε ακόμα ότι ο γ.γ. του υπ. Παιδείας κ. Πανάρετος ενημερώθηκε και θα επιληφθεί του θέματος της στέγασης των φοιτητών, που ανέκυψε την τελευταία εβδομάδα.

Αμέσως μετά απεύθυνε χαιρετισμό ο υποψήφιος δήμαρχος Χ. Σαρλής που χαρακτήρισε επανάσταση το πρόγραμμα Καλλικράτης ενώ επισήμανε και την ανάγκη να τρέξει η εφαρμογή του έργου ύδρευσης, των φραγμάτων, ώστε να δώσει ανάσα στην οικονομία και να λυθεί έτσι οριστικά το πρόβλημα της επάρκειας και της ποιότητας του πόσιμου νερού.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Ηλ. Μπεριάτος υποστήριξε ότι υπήρξε ο ίδιος παρών σε κάθε διοικητική μεταρρύθμιση από το 1982 και κυρίως σε ‘κείνη της ίδρυσης της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών. Αναφέρθηκε στην ανάγκη της πολιτικής οργάνωσης του νησιωτικού χώρου στη νέα εποχή του προγράμματος Καλλικράτη, δηλώνοντας ότι μπορεί να το υπηρετήσουν μόνο όσοι το πιστεύουν.
Έτσι έκλεισε και ο πρωθυπουργός την ομιλία του σχολιάζοντας τις θέσεις της αντιπολίτευσης για τον χαρακτήρα των εκλογών λέγοντας τα συνθήματα για ψήφο εναντίον του μνημονίου είναι τουφεκιά στον αέρα και μάλιστα δίχως σκάγια. Το ζητούμενο είπε παραμένει η ταχύτερη δυνατή απεμπλοκή απ' αυτό με τις μεταρρυθμιστικές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση ένα χρόνο τώρα.

Έξω από το Κορφού Παλλάς, όπου εξελίχτηκαν όλα αυτά ήταν συγκεντρωμένοι από νωρίς μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου. Παρέμειναν μέχρι την αναχώρηση του πρωθυπουργού φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα για την οικονομική πολιτική.

Ο Γ. Καλούδης με τον Μ. Φόρτε περιόδευσαν την Κυριακή στην Ζάκυνθο όπου συναντήθηκαν με φορείς του τουρισμού και του Επιμελητηρίου ενώ επισκέφτηκαν και κοινότητες του νομού.
Στην Κέρκυρα, αναμένεται να πυκνώσουν οι επισκέψεις κυβερνητικών στελεχών. Την Τετάρτη ίσως έλθει ο υφ. Πολιτισμού - Τουρισμού, Γ. Νικητιάδης ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί για τις 22 Οκτωβρίου η επόμενο επίσκεψη της γ.γ. του υπΠο, Λ. Μενδώνη με αντικείμενο τις εξελίξεις γύρω από το Φορέα Διαχείρισης της παλιάς πόλης.

enimerosi.com