Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Πυρά Σ. Μικάλεφ κατά Χ. Μπούκα: Άτοπες, περίεργες και απαράδεκτες οι ενέργειες του!

alt
Συνέντευξη τύπου πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Κερκυραίων, Σωτήρης Μικάλεφ, στην οποία εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Χρυσόστομου Μπούκα για την πρόσκληση του τελευταίου σε Σαρλή – Αυλωνίτη για κοινή τους συνάντηση.

«Δημιούργησε κλίμα ηττοπάθειας», έκανε λόγο παρασκηνιακές μεθοδεύσεις
Ο κ. Μικάλεφ τόνισε ότι έγιναν περίεργες ενέργειες από τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ που δημιουργούν κλίμα ηττοπάθειας, «φωτογράφησε» τον τρόπο επιλογής Σαρλή, λέγοντας πως επιλέχτηκε μετά από εντέχνως δημιουργηθέντα αδιέξοδα, ενώ τέλος είπε ότι θα απευθυνθεί στον κερκυραϊκό λαό για να κάνει τον απολογισμό της θητείας του.
«Η πρόσφατη «πρωτοβουλία» του γραμματέα της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ για κοινή συνάντηση με τους κ.κ. Αυλωνίτη και Σαρλή είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των άτοπων, περίεργων και εν πολλοίς απαράδεκτων ενεργειών, που έγιναν μέχρι σήμερα από μεριάς του κ. Μπούκα σχετικά με το κεφαλαιώδες ζήτημα των δημαρχιακών εκλογών στον ενιαίο και μεγάλο Καλλικράτειο Δήμο της Κέρκυρας. Οι ενέργειες αυτές χαρακτηρίστηκαν από:
-Παρατεταμένη επίσημη σιωπή, που όχι μόνον δεν δημιούργησε τις προϋποθέσεις μιας επιτυχούς δημοκρατικής και προοδευτικής υποψηφιότητας στο Δήμο αλλά αντίθετα εισήγαγε κλίμα απογοήτευσης και ηττοπάθειας.
- Παρασκηνιακή και σαφώς μεροληπτική προτίμηση προς συγκεκριμένη υποψηφιότητα, της οποίας η προβολή μεθοδεύτηκε εν κρυπτώ ερήμην των πολιτών και της πολιτικής.
-Ευκαιριακή, ανορθολογική και αποσπασματική χρησιμοποίηση στοιχείων δημοσκοπήσεων χωρίς την προβολή των επιστημονικών όρων της σχετικής έρευνας».
Είναι φανερό, ότι η συστηματικά εφαρμοσθείσα παραπάνω καταστροφική πρακτική κρίθηκε ως ιδανική για την προώθηση και επιβολή μεσσιανικών λύσεων, που καλούνται με παλιά υλικά και συνταγές να οδηγήσουν σε διέξοδο από τα πραγματικά αλλά και τα εντέχνως δημιουργηθέντα αδιέξοδα. Είναι επίσης φανερό, ότι αυτή η μικροπολιτική λογική όχι μόνον δεν διαχειρίζεται με επιτυχία τα αποτελέσματα των προ έτους βουλευτικών εκλογών για την δημοκρατική παράταξη στο νησί μας αλλά αντίθετα ενισχύει το αρνητικό κλίμα, που εν τω μεταξύ έχουν δημιουργήσει τα πολιτικά δεδομένα (οικονομική κρίση, μνημόνιο κ.λ.π.).
Είναι περισσότερο από αυτονόητη η άρνησή μου για συμμετοχή σε ένα σκηνικό, που σκοπό έχει να «νομιμοποιήσει» προαποφασισμένα «τετελεσμένα» και να τα επενδύσει με δήθεν ενωτικές και εξομαλυντικές προσπάθειες. Φυσικά και αρνούμαι να παράσχω οποιοδήποτε άλλοθι σε αυτούς, που μεθοδεύουν να επενδύσουν με ολίγη … δημοκρατικότητα τις προσωπικές τους επιλογές. Αν πράγματι είχαν στοιχειώδες ενδιαφέρον και γνήσια αγωνία για την εξέλιξη των αυτοδιοικητικών μας πραγμάτων θα είχαν επιδιώξει με επιμονή αυτή την συνάντηση αρκετό καιρό πριν. Τότε θα ήταν εύλογος και χρήσιμος ένας τέτοιος διάλογος. Θα απεδείκνυε αληθινό σεβασμό δεδομένων και προσώπων. Θα οδηγούσε σε εποικοδομητικό διάλογο. Θα ενέπνεε τον δημοκρατικό λαό της Κέρκυρας με προοπτική πραγματικής αισιοδοξίας και νίκης. Ως Δήμαρχος Κερκυραίων στηριγμένος από την συντριπτική πλειοψηφία του λαού της πόλης της Κέρκυρας, ουδείς με επισκέφτηκε με πρόθεση την ενημέρωση ή τον διάλογο. Τώρα, η δήθεν προσπάθεια ενωτικής δράσης απλά εκθέτει τους συμμετέχοντες στα μάτια του λαού, που γνώση και γνώμη διαθέτει…
Σ’ αυτόν τον λαό θα απευθυνθώ σε κατάλληλο χρόνο για να εκθέσω αναλυτικά τα πεπραγμένα της διοίκησης του Δήμου Κερκυραίων κατά την διαδρομή της τρέχουσας 4ετίας. Με ειλικρίνεια με πνεύμα αυτοκριτικής αλλά και σαφούς και αναλυτικής ενημέρωσης για τις μεγάλες δυσκολίες και εμπόδια, που καθημερινά συναντήσαμε.
Τελειώνοντας, επιθυμώ να δηλώσω δημοσίως, ότι είμαι πρόθυμος να συναντηθώ με τους υποψηφίους δημάρχους κ.κ. Αυλωνίτη και Σαρλή, με στόχο την καλύτερη ενημέρωσή τους αλλά και την ενίσχυση της δημοκρατικής νίκης στο Δήμο της Κέρκυρας μακριά και έξω από τις συστηματικές υπονομεύσεις- μεθοδεύσεις του κ. Μπούκα που ουσιαστικά στρέφονται κατά της πλειοψηφίας του Κερκυραϊκού λαού.» 

 corfupress