Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Σαλπίσμα ενότητας, συμμετοχής και νίκης από τον Χρύσανθο Σαρλή


Ο Ηγέτης της Αυτοδιοίκησης, της Αποκέντρωσης και των Μεγάλων Οραματικών στόχων, υποψήφιος Δήμαρχος της Κέρκυρας Χρύσανθος Σαρλής, άνοιξε χθες και επίσημα την προεκλογική του εκστρατεία με πρώτο βήμα τη συγκέντρωση και την καταλυτική πολιτική ομιλία του στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας.
Ο Χρύσανθος Σαρλής αναφέρηκε στον "Καλλικράτη" και τόνισε ότι πρόκειται για σοβαρό και μεγάλο εγχείρημα στο οποίο πρέπει να στρατευθεί ο λαός της Κέρκυρας.Το ΠΑΣΟΚ είναι πάλι ο πολιτικός φορέας που προωθεί το όραμα της Αποκέντρωσης της Ελλάδας.
Προτεραιότητα για να υλοποιηθεί ο "Καλλικράτης" είναι η συμπόρευση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων της Κέρκυρας, η συμμετοχή του λαού στο εγχείρημα και η ένταξή του στα ψηφοδέλτια. Οι Κερκυραίοι θα είναι υπεύθυνοι για τις αποφάσεις που αφορούν την Κέρκυρα.
Ο Χ. Σαρλής ανέλυσε τον Καλλικράτη και παρουσίασε σημαντικές πτυχές του νέου νόμου που θα κληθεί από την 1η Ιανουαρίου 2011 να υλοποίηση η νέα δημοτική αρχή του ενιαίου μεγάλου Δήμου.
Μιλώντας για το πολιτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί ως τώρα, είπε ότι οι αντίπαλοι δεν ενδιαφέρονται για την αποκέντρωση (ΝΔ) ή πιστεύουν στον κεντρικό σχεδιασμό (ΚΚΕ). Για το ψηφοδέλτιο των Δημάρχων είπε ότι πρόκειται στην ουσία για "αντιμετερρυθμιστές" αφού με τη στάση τους δεν ενδιαφέρονται για τη συμπόρευση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων του τόπου αλλά για τη διατήρηση των δομών που υπάρχουν.
Ο Χρ. Σαρλής έκλεισε την ομιλία του στέλνοντας σε όλο το νησί μήνυμα νίκης και αισιοδοξίας για την τελική στάση του λαού και της ιδιαίτερα της νεολαίας.

kerkhora.blogspot.com