Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Το πακέτο κυρώσεων παρουσιάζει η Κομισόν

 Τις προτάσεις της για την περαιτέρω σκλήρυνση του Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας παρουσιάζει σήμερα στις Βρυξέλλες η Κομισιόν. Συλλαλητήριο κατά των μέτρων διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων
 
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο αρμόδιος για τις νομισματικές υποθέσεις επίτροπος Όλι Ρεν θα καταθέσουν ένα πακέτο νομοσχεδίων, το οποίο θα προβλέπει αυστηρότερες κυρώσεις για τις χώρες με υπερβολικά ελλείμματα. Οι κυρώσεις προβλέπουν την επιβολή σημαντικών προστίμων κατά των απείθαρχων δημοσιονομικά χωρών, καθώς και μεγαλύτερο έλεγχο των εθνικών προϋπολογισμών.

Γενική απεργία στην Ισπανία

Ο Χοσέ Λουίς Θαπατέρο 

Την απάντησή τους στα μέτρα της Κομισιόν θα δώσουν σήμερα στις Βρυξέλλες δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι από 30 χώρες, που αναμένεται να συμμετάσχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων.
Μεγάλες κινητοποιήσεις αναμένονται και στην Ισπανία όπου τα μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας CCOO και UGT έχουν κηρύξει 24ωρη γενική απεργία. Οι Ισπανοί εκφράζουν τις διαμαρτυρίες τους στα μέτρα αναμόρφωσης της αγορά εργασίας που υιοθέτησε η κυβέρνηση Θαπατέρο. Τα μέτρα της σοσιαλιστικής κυβέρνησης προβλέπουν μεταξύ άλλων την απλοποίηση της διαδικασίας απόλυσης των εργαζομένων και θεωρούνται κλειδί για τις γενικότερες οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχει δρομολογήσει ο Ισπανός πρωθυπουργός.

dpa/Σταμάτης Ασημένιος

Υπεύθ. Σύνταξης: Βιβή Παπαναγιώτου

dw-world.de