Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ




papoulias_smith_presvis_USAΤα καθήκοντά του ως νέος πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών ανέλαβε και επισήμως την Τρίτη ο Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ, ο οποίος επέδωσε τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Διπλωμάτης καριέρας με βαθμό συμβούλου υπουργού, ο Ντάνιελ Σμιθ υπηρέτησε πρόσφατα ως εκτελεστικός γραμματέας του Στέιτ Ντιπαρτμεντ. Νωρίτερα, τα διαπιστευτηριά τους στον Κάρολο Παπούλια επέδωσαν οι νέοι πρέσβεις της Γερμανίας, της Ιρλανδίας, της Μολδαβίας και του Ισραήλ.

Διαπιστευτήρια στον Κ. Παπούλια

Τα διαπιστευτήριά τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επέδωσαν σήμερα διαδοχικά νέοι Πρέσβεις.

Πρόκειται για τους πρέσβεις της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Ρόλαντ Βέγκενερ, της Ιρλανδίας κ. Τσαρλς Σιάν, της Δημοκρατίας της Μολδαβίας κ. Μιχάι Μπάλαν, του Ισραήλ κ. Άριε Μέκελ και των ΗΠΑ Ντάνιελ Σμίθ.
Απευθυνόμενος στον νέο Αμερικανό πρέσβη, ο κ. Παπούλιας τον καλωσόρισε «σαν εκπρόσωπο μιας φίλης χώρας με στενούς δεσμούς με την Ελλάδα».
Αναφέρομαι ιδιαίτερα στην πολυπληθή ομογένεια που διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις ΗΠΑ και ευχόμαστε στις εκλογές του Νοεμβρίου καλά αποτελέσματα στους ομογενείς μας, πρόσθεσε ο Κ. Παπούλιας.

Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ