Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2010

Αναπτυξιακό πρόγραμμα για τις υποδομές εξήγγελε ο Ομπάμα

obama_84Αναπτυξιακό πρόγραμμα 50 δισ. δολαρίων στις υποδομές, εξήγγειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, δύο μήνες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών στο Κογκρέσο. Το πρόγραμμα αυτό είναι εξαετούς διάρκειας, προβλέπει την κατασκευή και την ανακαίνιση οδικών αρτηριών (240.000 χλμ.) σιδηροδρομικών γραμμών (6.400 χλμ.) και 240 χλμ. διαδρόμων αεροδρομίων, με την ελπίδα να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Επίσης, ανακοίνωσε την ίδρυση «τράπεζας υποδομών» για το συντονισμό των χρηματοδοτήσεων των προγραμμάτων. Ωστόσο για την καταβολή των 50 δισ. δολαρίων, το πρόγραμμα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το Κογκρέσο. «Θα θέλαμε να εγκριθεί το νωρίτερο δυνατόν», είπε ο Ομπάμα.


Για την εξαγγελία του προγράμματος αυτού, ο Ομπάμα μετέβη στο Μιλγουόκι (βόρειες ΗΠΑ), την ώρα που οι δημοκρατικοί εταίροι του στο Κογκρέσο διεξάγουν προεκλογική εκστρατεία.

Αυτό το νέο πρόγραμμα «δεν θα δημιουργήσει μόνο θέσεις εργασίας άμεσα αλλά θα οργανώσει καλύτερα την οικονομία μας μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο Ομπάμα στη διάρκεια μιας συνδικαλιστικής συγκέντρωσης με αφορμή της Γιορτή της Εργασίας, που σηματοδοτεί την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας.

Το κόμμα του προέδρου, σε ελεύθερη πτώση σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, μπορεί να υποστεί μεγάλες απώλειες στις εκλογές της 2ας Νοεμβρίου όπου αναμένεται να ανανεωθεί το ένα τρίτο των εδρών της Γερουσίας και το σύνολο αυτών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ