Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Πλησιάζει το ρεκόρ του ο χρυσός

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRvYnYqn2jsEQm_bxseHvQmgBL_I59SPm5RtonMP_2J3przSlA&t=1&usg=__aPRcM3WP1_06y6iTTrjcdgCMQys=


Σε ανοδικό έδαφος κινείται ο χρυσός στις συναλλαγές της Τρίτης καθώς οι επενδυτές στρέφονται και πάλι στο πολύτιμο μέταλλο εν μέσω νέων ανησυχιών για την υγεία των ευρωπαϊκών τραπεζών και την πορεία της οικονομικής ανάκαμψης. 

Το πιο ενεργό συμβόλαιο του Δεκεμβρίου κερδίζει 8,20 δολ. ή 0,7% στα 1.259,30 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ νωρίτερα αναρριχήθηκε έως τα 1.261,60 δολ. ανά ουγγια πλησιάζοντας το ιστορικό υψηλό των 1.266,50 δολ. ανά ουγγιά που σημείωσε τον περασμένο Ιούνιο.

Οι ανησυχίες για τον κίνδυνο εκτροχιασμού της παγκόσμιας ανάκαμψης από την εξάπλωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους οδήγησαν το πολύτιμο μέταλλο που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους αναταράξεων σε νέο ιστορικό ρεκόρ τον περασμένο Ιούνιο.

Οι ανησυχίες αυτές υποχώρησαν μετά τα αποτελέσματα των τεστ κοπώσεως στις ευρωπαϊκές τράπεζες, ωστόσο επανήλθαν σήμερα στο προσκήνιο μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal πως οι τράπεζες υποτίμησαν τους κινδύνους από την έκθεση τους σε κυβερνητικά ομόλογα.

Προσθέτοντας στις ανησυχίες για την οικονομική ανάκαμψη, τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως τις δημοσιότητας από την Γερμανία έδειξαν πτώση 2,2% στις παραγγελίες του μεταποιητικού τομέα τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο καθώς υποχώρηση η ζήτηση για αγαθά και οι παραγγελίες από το εξωτερικό μειώθηκαν. Οι αναλυτές έκαναν λόγο για αύξηση 0,4% στις παραγγελίες. 

capital.gr