Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

Επιπτώσεις στην αγορά απο τις κινητοποιήσεις


   Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, που συμπληρώνουν 13 μέρες, αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία οι 96 πρόεδροι των Ομοσπονδιών από όλη την Ελλάδα, των Ιδιοκτητών Φορτηγών και Βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης.

    Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, στη διάρκεια της Μαραθώνιας Γενικής Συνέλευσης που κράτησε πάνω από 6 ώρες οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών, εκφράζοντας τα μέλη τους, ψήφισαν με 76 ψήφους υπέρ, 6 κατά και 14 λευκά, τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσουν τη μορφή τους.


    Από την πλευρά της η κυβέρνηση διαμήνυσε, εμμέσως πλην σαφώς ότι η περίοδος της ανοχής τελειώνει απόψε και ότι θα κινητοποιήσει όλους τους μηχανισμούς που διαθέτει για να αποκατασταθεί η ομαλή τροφοδοσία της αγοράς.

    Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση εξήντλησε κάθε περιθώριο, τόνισε ότι ακόμη και στο θέμα της περαίωσης υπάρχει ειδική φορολογική ρύθμιση για τους μεταφορείς και αποκάλυψε ότι είναι έτοιμη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία θα επιτρέπεται φορτηγά Ιδιωτικής Χρήσης να εκτελούν και το έργο των Δημοσίων Μεταφορών.

    Την ίδια ώρα ο επιχειρηματικός και εμπορικός κόσμος, που αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα, αφήνει να εννοηθεί ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά των μεταφορέων.

    Στο μεταξύ, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Ελένη Ράϊκου έδωσε εντολή να ασκηθεί ποινική δίωξη κατ΄ αγνώστων, για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, σε βαθμό κακουργήματος, σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα στην περιοχή της Μαλακάσας, όταν άγνωστος πυροβόλησε κατά δύο φορτηγών, που ήταν σε κομβόι 25 αυτοκινήτων και συνοδεύονταν από περιπολικά της αστυνομίας.

ΑΠΕ