Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Προσωρινά ελεύθερος ο Τ. Μαντέλης





Mantelis_SiemensΣτην απόφαση για να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος μετά την απολογία του για την εμπλοκή του στην υπόθεση της Siemens, ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης, προχώρησε η εφέτης ανακρίτρια Μαρία Νικολακέα. Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελική πρόταση ήταν να προφυλακιστεί ενώ αντίθετα η κ. Νικολακέα ότι πρέπει να καταβάλει εγγυήσεις 200.000 ευρώ και του απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.
Την τελική απόφαση θα λάβει το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.
 
Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός, δήλωσε ότι η δίωξή του είναι αντισυνταγματική, υποστήριξε ότι έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο της πράξης του και αρνήθηκε ότι ο ίδιος ζήτησε χρήματα από τη Siemens, ως δώρο.

Ο κ. Μαντέλης φέρεται να έλαβε χρηματικά ποσά ως δώρο από τη Siemens, το 1998 και το 2000, ύψους 450.000 μάρκων, το οποίο κατατέθηκε με έμβασμα σε ελβετική τράπεζα σε λογαριασμό, που είχε ανοίξει ο κουμπάρος και συγκατηγορούμενος πλέον του κ. Μαντέλη, Γιώργος Τσουγκράνης, με την κωδική ονομασία «Α. Ρόκος».

«Από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προκύπτει να έχω κάνει αξιόποινη πράξη. Ανέλαβα το πολιτικό κόστος και δεν μετανιώνω που είπα την αλήθεια», τόνισε ο κ. Μαντέλης, αποχωρώντας από το Εφετείο, λέγοντας επίσης ότι τα επίμαχα χρηματικά ποσά ήταν προεκλογική χορηγία.

Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8