Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Απειλούν με αποχή από τις περιφερειακές εκλογές οι Παξινοί!


alt

Με αποχή από τις περιφερειακές εκλογές απειλούν πλέον ανοικτά αυτοδιοικητικά στελέχη των Παξών, αν το Υπουργείο Εσωτερικών δεν αναιρέσει την αδικία να εξαιρέσει το νησί από τη δυνατότητα εκλογής συμβούλου.


Το θέμα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Παξών, με το δήμαρχο Σπύρο Μπογδάνο να αποστέλλει χθες επιστολή προς τον Υπουργό Γ. Ραγκούση από τον οποίο ζητά διόρθωση της απόφασής του σύμφωνα με την οποία, δεν εκλέγεται περιφερειακός σύμβουλος από το νησί στις εκλογές για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την ώρα που η Ιθάκη, ανάλογου μεγέθους νησί, εκλέγει δικό της σύμβουλο.
 
Μάλιστα, ο κ. Μπογδάνος καλεί με επιστολή του τους βουλευτές Κέρκυρας Γκερέκου, Δένδια και Χαραλάμνπους να αναλάβουν πρωτοβουλία για να ικανοποιηθεί το δίκαιο, όπως το χαρακτηρίζει, αίτημα των Παξών, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει οποιαδήποτε απάντηση ή αντίδραση στο αίτημα αυτό.

Τα αιτήματα των Παξών

Τα βασικά αιτήματα των Παξών στον κ. Ραγκούση, είναι τρία: εκτός αυτού της εκπροσώπησής τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο (όχι μόνο των Παξών αλλά και του Μεγανησίου) ώστε να λειτουργήσει αντιπροσωπευτικά ο θεσμός, ζητείται επίσης να εφαρμοστεί το άρθρο 205 (παρ. 4) και στους δήμους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ώστε δοθεί η δυνατότητα στη διεύθυνση τεχνικών έργων της ΠΙΝ να είναι αρμόδια για την εκτέλεση έργων και μελετών για μικρούς δήμους με αίτημα του Δ.Σ. Επίσης, να δοθεί η αρμοδιότητα για τη διαχείριση των τουριστικών καταφυγίων στους δήμους.

Απειλούν με αποχή

Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα αυτά με κύριο την εκπροσώπηση των Παξών στο Περιφερειακό, οι παράγοντες της αυτοδιοίκησης του νησιού απειλούν με κάλεσμα στους πολίτες να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου, αφού δεν θα τους αφορούν.

corfupress