Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Εξώδικο νεφροπαθών κατά Νοσοκομείου, ΔΥΠΕ για το νέο κτίριο!



alt


Εξώδικο διαμαρτυρίας απέστειλαν στο διοικητή του Νοσοκομείου Κώστα Γρηγορόπουλο και την 6η ΔΥΠΕ ο Σύλλογος Νεφροπαθών Κέρκυρας και ο Κερκυραϊκός Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία.


Οι δύο σύλλογοι απαιτούν την άμεση μεταφορά του ιδρύματος στο νέο κτίριο στο Κοντόκαλι, υπογραμμίζοντας ότι η συνεχιζόμενη περίθαλψή τους στο υπάρχον κτίριο αποτελεί μέγιστη απειλή για την υγεία τους. «Έχει ήδη γίνει παραλαβή τόσο της μονάδας τεχνητού νεφρού όσο και της μονάδας μεσογειακής αναιμίας τα οποία είναι επανδρωμένα με σύγχρονα μηχανήματα που διασφαλίζουν τη νοσηλεία σύμφωνα με τις προδιαγραφές που επιτάσσει η ιατρική επιστήμη», υπογραμμίζεται στο εξώδικο.
Ο πρόεδρος του συλλόγου νεφροπαθών Γιάννης Κεφαλλονίτης, απαντώντας στον προβληματισμό για την επάρκεια του προσωπικού αν γίνει μεταφορά στο νέο κτίριο, πως ισχύει «το μή χείρον βέλτιστο» και, με τις σημερινές συνθήκες, το παλαιό νοσοκομείο αποτελεί το χείρον. Μάλιστα, επέστησε την προσοχή στους αρμόδιους για τις ευθύνες που θα αναζητηθούν εναντίον τους αν συμβεί κάποιο απευκταίο περιστατικό που θα προκαλέσει πρόβλημα ή θα στοιχίσει ακόμα και τη ζωή σε κάποιον από τα μέλη των δύο συλλόγων.
Εν τω μεταξύ, χθες υπεγράφη το πρωτόκολλο παραλαβής του συνόλου του νέου νοσοκομείου, δήλωσε ο Διοικητής του ιδρύματος Κώστας Γρηγορόπουλος.

corfupress.com