Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Απρόθυμοι οι δήμαρχοι να αναλάβουν την προεδρία του Συνδέσμου Καθαριότητας


altΠολλά ακούστηκαν, άλλα τόσα γράφτηκαν, αλλά τελικά η κωλυσιεργία που παρατηρείται μετά τις παραιτήσεις Μικάλεφ – Τριβυζά στον Σύνδεσμο Καθαριότητας, έχει σχέση μόνο με την απροθυμία των δημάρχων να καλύψουν τις κενές θέσεις…

Η συνάντηση της Παρασκευής στο Σύνδεσμο Καθαριότητας δεν εξαντλήθηκε στη συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις περί τους ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και Λευκίμμης. Πως θα μπορούσε άλλωστε, αφού οι δήμαρχοι είχαν ήδη συναντηθεί για το θέμα στο γραφείο του Περιφερειάρχη. Η αρχική συνάντηση αιρετών – Γεωργαλίδη είχε οριστεί για τις 4.30 εκείνο το απόγευμα, δυο τουλάχιστον ώρες πριν το ορισμένο ραντεβού με τους εκπροσώπους του Τεμπλονίου, οπότε η συζήτηση για τους ΧΥΤΑ και η στάση ενός εκάστου μάλλον συζητήθηκε εξαντλητικά.


Η συνάντηση στην ΤΕΔΚ

Η συνάντηση της Παρασκευής στην ΤΕΔΚ έγινε για δύο λόγους: Πρώτον μήπως καμφθούν οι κ.κ. Μικάλεφ και Τριβυζάς και πάρουν πίσω τις παραιτήσεις τους και δεύτερον για την ανάδειξη νέων μελών στο δ.σ. ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις.

Έτσι το αρχικό στάδιο τα είχε όλα: παρακλήσεις, έντονες αντιδράσεις, υπενθυμίσεις περί υποχρεώσεων και μικρού χρονικού διαστήματος που απομένει μέχρι την λήξη της θητείας της παρούσας διοίκησης στον Σύνδεσμο, πιέσεις, πλην όμως οι δύο δήμαρχοι δεν κάμφθηκαν.
 
Έτσι και μετά από πολύ ώρα το Σώμα έκανε δεκτές τις δύο παραιτήσεις και προχώρησε στο δεύτερο στάδιο, εκείνο της πλήρωσης των κενών θέσεων. Κι εκεί διαπιστώθηκε ότι ουδείς θέλει να αναλάβει το ρόλο του προέδρου και τους αντιπροέδρου του Συνδέσμου. Λίγο οι πολλές ευθύνες, λίγο το μικρό χρονικό διάστημα, αλλά πολύ περισσότερο οι επερχόμενες εκλογές δημιουργούν απροθυμία στους δήμαρχους για ανάληψη πρόσθετων ευθυνών, ενός «καυτού» θέματος.

Την Τετάρτη η απόφαση

Με τούτα και με κείνα οι δήμαρχοι αποφάσισαν να δώσουν μικρή παράταση για τη λήψη της τελικής του απόφασης, έχοντας ο καθένας την ελπίδα να βρεθεί αυτός ο κάποιος που θα δεχθεί να αναλάβει την προεδρία. Την Τετάρτη έχει αποφασιστεί να γίνει η νέα συνάντηση και έως τότε οι διαβουλεύσεις για το νέο «δίδυμο» της ηγεσίας του Συνδέσμου Καθαριότητας δίνει και παίρνει. Με δεδομένο όμως αυτό που εμμέσως πλην σαφώς έχει υπαινιχθεί ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος Σπ. Τριβυζάς: «ο σχεδιασμός μας για τα απορρίμματα έχει ακυρωθεί μετά τις τελευταίες δηλώσεις του περιφερειάρχη, άρα ποιος ο ρόλος μας;».

corfupress.com