Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Πιο κοντά στα παιδικά όνειρα....



alt

Δεντρόσπιτο στη Ρόδα!

Μία πρωτότυπη κατασκευή με οικολογικές ανησυχίες αλλά και κάτι από τη χαμένη μας παιδικότητα, στήθηκε και ήδη λειτουργεί στη Ρόδα του Δ. Θιναλίων: ένα δεντρόσπιτο με... τα όλα του!

Πρόκειται για μια κατασκευή από επαναχρησιμοποιημένα υλικά με στόχο το εγχείρημα να έχει καθαρά οικολογικό χαρακτήρα. Κατασκευάστηκε σε κωνικό σχήμα με επταγωνική βάση και σε ύψος 11,5 μέτρων. Το εμβαδόν του είναι 10 τμ περίπου , ενώ το ύψος της κατασκευής είναι 3 μέτρα.  Η άνοδος-κάθοδος στο δεντρόσπιτο επιτυγχάνεται με ασφάλεια χάρη σε σύστημα υποβοήθησης της ανάβασης - κατάβασης (μέθοδος επιθυμητού βάρους) που αποτελείται από συνδυασμό αντίβαρων και τροχαλιών. Προσφέρει πανοραμική θέα στη νότια Αδριατική, τις Αλβανικές ακτές, τα Διαπόντια νησιά και σε μεγάλο μέρος της βόρειας Κέρκυρας.
Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να θαυμάσει το μοναδικό τοπίο που προσφέρει ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας καθώς και την  άγρια φύση της περιοχής.
Στο περιβάλλοντα χώρο μπορεί ο επισκέπτης να δει  την παρασκευή ζεστού νερού με τη βοήθεια ζύμωσης οργανικών υλικών, καθώς και την κατασκευή οργανικού λιπάσματος αλλά και άλλες μοναδικές δημιουργίες κατασκευασμένες από υλικά του 4 στρεμμάτων κτήματος που το φιλοξενεί.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και επιτρέπεται η βιντεοσκόπηση και η λήψη φωτογραφιών.

Info

Ώρες λειτουργίας: Κυριακή, από 8πμ-2μμ και από 6μμ-8μμ. Τις άλλες ημέρες κατόπιν συνεννόησης στο 6937203832.
Πως μπορείτε να το επισκεφθείτε:
Παίρνετε το υπεραστικό λεωφορείο με κατεύθυνση τη Ρόδα και κατεβαίνετε στάση ΡΟΔΑ και κατευθύνεστε προς το πρατήριο καυσίμων της ΒΡ. Κατόπιν ακολουθείται τα βέλη που θα σας υποδείξουν την τοποθεσία του δεντρόσπιτου. Με ΙΧ φτάνετε στο πρατήριο καυσίμων της ΒΡ στη Ρόδα και ακολουθείτε τα βέλη.

Η ιστοσελίδα του κτήματος είναι: http://dentrospito.jimdo.com/