Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Αναστολή λειτουργίας του χειρουργικού τμήματος



    Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του χειρουργικού τμήματος της γενικής ιδιωτικής κλινικής «ΙΑΣΩ», όπου υπεβλήθησαν σε εγχείρηση καταρράκτη οι δεκατρείς ασθενείς που νοσηλεύονται στην πανεπιστημιακή κλινική «ΑΧΕΠΑ» της Θεσσαλονίκης, με ενδοφθαλμίτιδα , έλαβε ο νομάρχης Σερρών, Στέφανος Φωτιάδης, μετά από την εισήγηση της Επιτροπής Ελέγχου Ιδιωτικών Κλινικών.


    Η απόφαση υπεγράφη από τον νομάρχη, αφού ελήφθησαν υπόψη οι σχετικές διατάξεις, οι αποφάσεις που αφορούν την άδεια λειτουργίας της κλινικής, καθώς και έγγραφα της κλινικής και του ΣΕΥΥΠ Μακεδονίας - Θράκης.

    Στο μεταξύ, κινδυνεύει να χάσει το φως του ένας εκ των ασθενών που υποβλήθηκαν εκ νέου σε οφθαλμολογική επέμβαση στην πανεπιστημιακή κλινική του ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, επιβεβαίωσε ο Διευθυντής της, Νίκος Γεωργιάδης.

    Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι εγχειρίστηκαν οι δώδεκα από τους δεκατρείς ασθενείς.Η υγεία τους βρίσκεται ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ δεν έχουν κοινοποιηθεί τα αποτελέσματα των εργαστηρίων από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν.

    Εξάλλου, στην ιδιωτική κλινική μετέβη το πρωί κλιμάκιο ελεγκτών από το παράρτημα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους και να εκδώσει σχετικό πόρισμα.

   ΑΠΕ-ΜΠΕ