Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

larger text tool icon
fyrom-gruevskiΟ πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, μιλώντας χθες σε συνδιάσκεψη της νεολαίας του κόμματος του, VMRO-DPMNE, που πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια ανέφερε ότι "Δεν υπάρχει απειλή, η οποία μπορεί να μας αναγκάσει να βλάψουμε τα κρατικά και εθνικά μας συμφέροντα αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας και της ταυτότητας". 

Ο κ. Γκρούεφσκι είπε ότι το VMRO-DPMNE και η κυβέρνησή του εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στην εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας και στην ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και πρόσθεσε ότι "το μπλοκάρισμα από τη μεριά της Ελλάδας για την ένταξη της Μακεδονίας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ιστορικές αδικίες που συνέβησαν στην ευρωπαϊκή ήπειρο".
Ανέφερε επίσης ότι η σημερινή κυβέρνηση στην Ελλάδα είναι πιο ανοιχτή για συναντήσεις από την προηγούμενη, όμως η ουσία παραμένει η ίδια.

"Έως ότου η διεθνής κοινότητα βρει το θάρρος να υποδείξει στην Ελλάδα ότι ακολουθεί παράλογη πολιτική, οι ελπίδες μας για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας δεν μπορούν να είναι μεγάλες", είπε ο κ. Γκρούεφσκι και κατέληξε ότι "δεν πρέπει να διακόψουμε τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. Πρέπει να καταβάλουμε τις μέγιστες δυνατές προσπάθειες για να βρούμε μία συμβιβαστική λύση, η οποία δεν θα βλάψει τα εθνικά μας συμφέροντα και να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ".

Πηγή: ΝΕΤ105,8 - ΑΠΕ