Η διατροφή κατά την παιδική και εφηβική ηλικία είναι ίσως ο πιο κρίσιμος παράγοντας που θα καθορίσει το επίπεδο υγείας και ανάπτυξης του παιδιού. Για το λόγο αυτό:
1. Προγραμματίστε καλύτερα τη διατροφή του παιδιού. 2. Μην αφήνετε να φεύγει νηστικό από το σπίτι το πρωί. 3. Κάντε πιο υγιεινά τα γεύματά του στο σχολείο και προτιμάτε να παίρνει φαγητό από το σπίτι, υπό μορφή κάποιου υγιεινού σάντουιτς, φρούτων, ώστε να αποφύγουμε την κατανάλωση λιπαρών γευμάτων τύπου τυρόπιτας, κρουασάν, κ.α. 4. Τα κυρίως γεύματά του να είναι πλήρη. Πάντα να συνοδεύονται με λαχανικά και να περιέχουν ποικιλία θρεπτικών συστατικών, 5. Τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα να υπάρχουν στο σπίτι όσπρια και λαδερά φαγητά, και 2-3 φορές επιλογές όπως ψάρι και κοτόπουλο. 6. Αυξήστε τα φρούτα και τα λαχανικά στο καθημερινό του διαιτολόγιο. 7. Κάντε πιο υγιεινά τα επιδόρπιά του χρησιμοποιώντας επιλογές με λίγα ή καθόλου λιπαρά, όπως γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών με μέλι ή γλυκό του κουταλιού, φρουτοσαλάτες, ρυζόγαλο με γάλα χαμηλών λιπαρών και περιορισμένη ζάχαρη, κ.λπ. 8. Μην απαγορεύετε τροφές από το παιδί, γιατί είναι οι πρώτες που θα αναζητήσει. Αφήστε μια φορά την εβδομάδα να φάει λίγο πιο ελεύθερα. 9. Και το σημαντικότερο ...Δώστε ερεθίσματα σωστής και υγιεινής διατροφής μέσα στο σπίτι. Δεν μπορεί κανείς να απαγορεύει στο παιδί να τρώει έτοιμο φαγητό, όταν ο ίδιος το έχει αναγάγει σε τρόπο ζωής...
http://health.in.gr |