Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Όχι από Εξωραϊστικό Τεμπλονίου σε προσωρινό άνοιγμα του ΧΥΤΑ για τους περιφερειακούς δήμους...





alt

Απομακρύνεται η συμβιβαστική λύση μέχρι την Τρίτη που αναζήτησε η διοίκηση του Συνδέσμου με τους κατοίκους του Τεμπλονίου, προκειμένου να ανοίξει ο ΧΥΤΑ για όλους τους Δήμους μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Συμβιβαστική λύση, προκειμένου να επιστρέψει στην Κέρκυρα ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Κώστας Γεωργαλίδης μετά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πέμπτης,  όπο αναμένεται να βρεθεί.
Τα μέλη του Συνδέσμου Καθαριότητας προχώρησαν σήμερα σε κατ΄ αρχήν επαφή με τη διοίκηση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τεμπλονίου από τους οποίους ζήτησαν να άρουν τον αποκλεισμό και, μετά την επιστροφή Γεωργαλίδη, να συζητηθούν όλα τα ζητήματα, και αυτό του περιφερειακού σχεδιασμού, σε κοινή σύσκεψη με τη συμμετοχή των εκπροσώπων τους.

Σκληρή στάση από τους κατοίκους

Ωστόσο, αργά σήμερα το βράδυ το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου αποφάσισε να συνεχίσει την κατάληψη απορρίπτοντας την πρόταση των δημάρχων, διεκδικώντας ικανοποίηση σε συγκεκριμένα άμεσα αιτήματα μεταξύ των οποίων την άμεση πρόσληψη από το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του τεχνικού συμβούλου που προτείνουν οι κάτοικοι για να ελέγχει τη λειτουργία και την ανάπτυξη της εγκατάστασης του ΧΥΤΑ.
Επίσης, ζητούν χρονοδιάγραμμα για άμεση έναρξη εργασιών αποκατάστασης του πρώτου κυττάρου που τερματίστηκε η λειτουργία του και καύσης του βιοαερίου.
Έτσι, τα απορριμματοφόρα των δήμων εκτός αυτού της Κέρκυρας θα εξακολουθήσουν να παραμένουν σταθμευμένα την ώρα που στους περιφερειακούς δήμους του νησιού και, κυρίως, στις τουριστικές περιοχές, το πρόβλημα των σκουπιδιών αρχίζει να προσλαμβάνει και εκεί μεγάλες διαστάσεις....

CorfuPress.com