Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Διενέργεια έρευνας για το χαλασμένο καρδιογράφο στους Οθωνούς

altΤη διενέργεια έρευνας για τη διαπίστωση τυχόν ευθυνών για την καθυστέρηση αντικατάστασης χαλασμένου καρδιογράφου για το ιατρείο των Οθωνών, διέταξε ο διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας μετά το θάνατο ηλικιωμένου ασθενούς.

Ο ασθενής μεταφέρθηκε στο τοπικό αγροτικό ιατρείο αλλά ο καρδιογράφος δεν λειτουργούσε με αποτέλεσμα την παροχή ελλιπούς ιατρικής πρώτης φροντίδας.

Καθυστέρηση ημερών

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η βλάβη καταγράφηκε στο αγροτικό ιατρείο από τις 29 Μαΐου, ωστόσο η διοίκηση του Νοσοκομείου ειδοποιήθηκε μόλις την Τετάρτη για το πρόβλημα δίνοντας εντολή για την αποστολή νέου καρδιογράφου.
Ο κ. Γρηγορόπουλος έχει ζητήσει να πληροφορηθεί γιατί καθυστέρησε το Κέντρο Υγείας Αγίου Μάρκου περισσότερες από 10 ημέρες να ενημερώσει το ΓΝΝΚ ώστε να γίνει η αντικατάσταση του χαλασμένου ιατρικού μηχανήματος.

Μετωπική Νοσοκομείου – Ιατρικού Συλλόγου

Με αφορμή το περιστατικό, έχει ξεσπάσει μετωπική σύγκρουση μεταξύ της διοίκησης του νοσοκομείου και του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου, ο οποίος με αφορμή το θάνατο στους Οθωνούς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του δημόσιου συστήματος υγείας στην Κέρκυρα.
«Σας ενημερώνουμε ακόμα μια φορά για την έλλειψη απαραίτητου εξοπλισμού για την λειτουργία του ιατρείου Οθωνών, όπως ο καρδιογράφος  ο οποίος λόγω βλάβης δεν λειτουργεί, απινιδωτής παλαιάς τεχνολογίας και χωρίς μόνιτορ με έλλειψη φωτισμού για τις μικροεπεμβάσεις, χωρίς τηλεϊατρική, ιντερνετ, με μόνο ένα μισοχαλασμένο αρχαίο φαξ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αλ. Μαρτζούκος.
Ας σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα ο κ. Μαρτζούκος έχει ασκήσει έντονη κριτική στο ΕΣΥ στην Κέρκυρα.
Κύκλοι της διοίκησης του νοσοκομείου αφήνουν αιχμές για τη στάση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου ενώ περιμένουν οι επιθέσεις που δέχεται το ΕΣΥ στο νησί το επόμενο διάστημα να ενταθούν, όσο εμφανίζονται μεγάλες και μικρότερες ιδιωτικές μονάδες υγείας που λειτουργούν ευθέως ανταγωνιστικά, λίγους μόνο μήνες πριν την έναρξη λειτουργίας του νέου σύγχρονου δημόσιου νοσοκομείου στην Κέρκυρα.

Γρηγορόπουλος: Αστειότητες

Είναι χαρακτηριστική η αντίδραση του Διοικητή του Νοσοκομείου Κ. Γρηγορόπουλου όταν πληροφορήθηκε την τηλεοπτική πρόταση Μαρτζούκου για τη διενέργεια τηλεμαραθωνίου για να αγοραστεί καρδιογράφος στους Οθωνούς: «Αυτά είναι αστεία πράγματα, το Νοσοκομείο μόλις πληροφορήθηκε τη βλάβη έδωσε εντολή για άμεση αντικατάσταση», εκφράζοντας την απορία γιατί ο κ. Μαρτζούκος, την κριτική που ασκεί στη νέα διοίκηση του νοσοκομείου και τις ελλείψεις που εντοπίζει δεν του τις έθεσε στη δια ζώσης συνάντηση που είχαν στις αρχές της εβδομάδας.

corfupress.com