Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

 Εργατικό Κέντρο προς Παπούλια: Μην υπογράψεις το "πραξικόπημα"

alt
Να αρνηθεί να υπογράψει το «πραξικόπημα» του μνημονίου για τις εργασιακές σχέσεις διότι παραβιάζει βασικές αρχές του Συντάγματος, καλεί τον ΠτΔ Κάρολο Παπούλια το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

Σε επιστολή της προς τον ανώτατο πολιτειακό εκπρόσωπο της χώρας,  η πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου Σοφία Λίβερη υποστηρίζει ότι με το προς υπογραφή Προεδρικό Διάταγμα για την κατάργηση των ορίων της αποζημίωσης, των συλλογικών διαπραγματεύσεων, του ΟΜΕΔ και την αύξηση του ορίου των απολύσεων, εμμέσως καταργείται η κοινοβουλευτική δημοκρατία αφού δεν υπάρχει νομιμοποίηση από την ελληνική Βουλή.
Η επιστολή του ΕΚΚ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφέρει τα εξής: «Η κυβέρνηση και όλη η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, η οποία μαζί με το ΛΑΟΣ, ψήφισε το μνημόνιο – μνημόσυνο, ξεπούλησε κάθε εργασιακό δικαίωμα, συνταγματικά κατοχυρωμένο εδώ και 100 χρόνια, υποκύπτοντας στα αμερικανικά, ευρωπαϊκά κι ελληνικά τραπεζικά συμφέροντα. Ολοκληρώνει τη λεηλασία της εργατικής τάξης με το Προεδρικό Διάταγμα για την κατάργηση των ορίων της αποζημίωσης, των συλλογικών διαπραγματεύσεων, του ΟΜΕΔ και την αύξηση του ορίου των απολύσεων, μη έχοντας τη δημοκρατική και κοινωνική ευαισθησία να το εισάγει στη Βουλή, καταργώντας εμμέσως την κοινοβουλευτική δημοκρατία.
Θέλει δε να πιστεύει ότι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, τα νιάτα μας θα δεχτούν αμαχητί την πολιτική της υποτέλειας και του εθνικού ευτελισμού, την πολιτική της κατεδάφισης του Συντάγματος και της εθνικής αξιοπρέπειας και ανεξαρτησίας.
Θεωρούμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αρνηθεί να υπογράψει για το πραξικόπημα του μνημονίου για τις εργασιακές σχέσεις, το οποίο ολοκληρώνεται μέσα από το Προεδρικό Διάταγμα, διότι παραβιάζει βασικές αρχές του Συντάγματος, το οποίο η κοινωνία πρέπει να προασπίσει, όπως έκανε η γενιά του 1-1-4.
Προειδοποιούμε τους κ.κ. βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και της συνταγματικής νομιμότητας. Να σταματήσουν τον ευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της εθνικής υπόστασης της πατρίδας μας. Τους προτρέπουμε να αντιδράσουν και να μην ψηφίσουν το σχέδιο της ασφαλιστικής κατεδάφισης, το οποίο, σε συνδυασμό με το Προεδρικό Διάταγμα για τις εργασιακές σχέσεις, θα αυξήσει σε μία νύχτα τα όρια ηλικίας κατά 10 χρόνια τουλάχιστον και θα αφαιρέσει κεκτημένα ασφαλιστικά κι εργασιακά δικαιώματα, μειώνοντας παράλληλα τις συντάξεις κατά 50%.
Όσον αφορά τους εργαζομένους, θα κλιμακώνουμε τον αγώνα μας καθημερινά στους δρόμους γιατί είναι σίγουρο πως οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι άμεσες, ραγδαίες και ανατρεπτικές».

corfupress