Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Περιπέτεια ασθενών για την τιμή βηματοδότη

Το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός"


Το νοσοκομείο  Ευαγγελισμός  Τρεις καρδιοπαθείς που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" κατέφυγαν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο προκειμένου να υποβληθούν σε εμφύτευση βηματοδότη, εξαιτίας της κρατικής γραφειοκρατίας.

Το πρόβλημα ξεκίνησε από την άρνηση της εταιρείας που διακινεί τους εν λόγω βηματοδότες να τους διαθέσει στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", λόγω της τιμής που έχει ορίσει η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ).

Η ΕΠΥ όρισε ως ανώτατη τιμή τα 2.900 ευρώ και η εταιρεία ζητούσε 3.500. Με τον φόβο να υποστούν κάποια σοβαρή επιπλοκή, οι ασθενείς υπέγραψαν χθες έγγραφο με το οποίο ζητούσαν να μεταφερθούν σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Η έγκριση δόθηκε και η εμφύτευση έγινε στην ιδιωτική κλινική.

Το παράδοξο είναι ότι το ασφαλιστικό τους Ταμείο θα καταβάλει ποσό έως και 12.000 ευρώ, προκειμένου να καλύψει το κόστος της νοσηλείας και της εμφύτευσης στον ιδιωτικό τομέα! 

Ο καρδιολόγος του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" και εκπρόσωπος των γιατρών στη διοίκηση, Ηλίας Σιώρας, κατήγγειλε χθες το περιστατικό στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, λέγοντας ότι δύο ακόμη ασθενείς θα χρειαστούν άμεσα βηματοδότη. Χρειάστηκε, τελικά, η παρέμβαση του γενικού γραμματέα Υγείας, κ. Νίκου Πολύζου στην εταιρεία, η οποία φέρεται να συμφώνησε στη διάθεση των βηματοδοτών με το ποσό των 2.900 ευρώ

ΕΘΝΟΣ